Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Carmen Dan aduce elogii PSD: Guvernăm RESPONSABIL! Programul își arată ROADELE. Se vede în economie

Carmen Dan aduce elogii PSD: Guvernăm RESPONSABIL! Programul își arată ROADELE. Se vede în economie

Un articol de: - 16 Mai 2018, 16:43
Politică

Ministrul Carmen Dan aduce elogii guvernului din care face parte. Într-o postare pe Facebook, ministrul de Interne scrie că PSD guvernează responsabil”, rezultatele fiind vizibile chiar și peste hotare.

#guvernamresponsabil

Programul de guvernare își arată roadele. Nu o spunem noi, ci Comisia Europeană, prin Eurostat. Creșterea economică a României în primul trimestru al acestui an este de 4% în condițiile în care, în statele Uniunii Europene, media creșterii economice este de 2%.

Tot Eurostat ne anunță că peste 1 milion de români au ieșit din zona de sărăcie severă și risc de excluziune socială, față de starea în care se aflau în anul 2016. Estimările Comisiei Europene și cele ale FMI pentru România arată că anul acesta vom avea o creștere economică sustenabilă între 4,5 și 6,1 procente”, scrie Carmen Dan pe Facebook.

De asemenea, ministrul de Interne spune că bunăstarea României se vede nu numai în datele prezentate de PSD, ci și în buzunarele unora angajaților MAI.

Creșterea economică a României este firesc să se reflecte și în îmbunătățirea condițiilor de muncă ale angajaților Ministerului Afacerilor Interne.

Spre exemplu, am putut crește de 5 ori suma destinată achiziționării de mijloace de protecție pentru polițiști, de la 3 milioane de lei în anul 2017, la 16 milioane de lei în anul 2018. Asta a permis să încheiem la nivelul Poliției Române un acord cadru cu durată de patru ani prin care se vor achiziţiona veste antiglonţ şi antiînjunghiere.

Anul acesta vor intra în dotarea Poliției veste antiglonț, în valoare de peste 2 milioane de lei (aprox. 2.200 buc.), maiouri antiglonț, în valoare de aproape 6 milioane de lei (aprox. 6.000 buc) și căști de protecție, în valoare de peste 1 milion de lei.

Totodată, am alocat alte 7 milioane de lei pentru reabilitarea a peste 250 de sedii de poliție.

Aceste tipuri de acțiuni implică costuri financiare consistente, fără a lua în calcul de achiziția de autospeciale de intervenție. Iar Poliția Română va beneficia anul acesta și de aproape 1.300 de mașini noi”, adaugă Carmen Dan.

Citeşte mai multe despre:   Carmen Dan
 
 
 
Loading...