Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Șeful DGA, acuzații grave la adresa lui Carmen Dan: Am primit amenințări, inclusiv cu înscenarea unui dosar la DNA / Eu și familia mea am fost supravegheați / Am fost silit să îmi scriu un raport cu demisia (VIDEO)

Șeful DGA, acuzații grave la adresa lui Carmen Dan: Am primit amenințări, inclusiv cu înscenarea unui dosar la DNA / Eu și familia mea am fost supravegheați / Am fost silit să îmi scriu un raport cu demisia (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 22 Apr 2019, 09:32
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Cutremur în Ministerul de Interne! Șeful Direcţiei Generale Anticorupţie, Cătălin Ioniţă, rupe tăcerea.  Printr-o scrisoare deschisă, şeful DGA îi declară război ministrului de Interne Carmen Dan. Ioniţă descrie şi momentul din 2018, când s-a aflat între Carmen Dan şi Mihai Tudose, şi acuză că a fost silit să scrie demisia de la Poliţia Română, aflând din presă că a fost a schimbat. Reacţia virulentă vine după ce, vineri, Carmen Dan s-a arătat nemulţumită de activitatea DGA, spunând că ministerul are nevoie de o instituţie de integritate, "nu de un alt parchet", informează B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Șeful Direcției Generale Anticorupție din MAI, Cătălin Ioniță, a transmis o scrisoare deschisă in care o acuză pe Carmen Dan, ministrul de Interne, că vrea să îl mazilească de la conducerea DGA în urma unor minciuni și manipulări. Ioniță descrie și momentul în care a refuzat numirea la șefia Poliției Române, în 2018, care a culminat cu schimbarea Guvernului Tudose.

”Am aflat imediat de faptul că, faţă de şeful Poliţiei Române se desfăşoară activităţi de supraveghere operativă, deasemenea şi asupra familiei mele, existând martori şi probe video în acest sens. Am înştiinţat conducerea D.G.P.I., însă nu s-a întâmplat absolut nimic, din contră. (...)Văzând că nu pot fi manipulat am fost silit să îmi scriu un raport cu demisia din funcţie chiar înainte de o deplasare în S.U.A. la misiunea O.N.U., spunându-mi-se să plec liniştit că vom stabili ce facem. Ulterior, am aflat din mass media că mi-am dat demisia".

Dezvăluirile chestorului de poliţie nu se opresc aici.

”Odată reîntors la D.G.A. au continuat presiunile vizând schimbarea din funcţie a unor şefi de structuri teritoriale, aspecte pe care le voi detalia cu probe. Printre ameninţările pe care le-am primit au fost şi cele legate de înscenarea unui dosar penal la D.N.A., prezentarea tezei de doctorat ca fiind plagiată înainte ca orice organism de specialitate să se pronunţe. Cu privire la afirmaţia că din 1495 suspecţi, 174 sunt lucrători M.A.I., 24 având funcţii de conducere, precizez că în majoritatea dosarelor prezenţa unui cadru M.A.I. este însoţită de participaţia unuia sau a mai multor suspecţi ce nu au calitatea de angajat al ministerului. Aşadar afirmaţia că doar 10% din suspecţi sunt cadre M.A.I. este vădit neprofesionistă"

Cătălin Ioniță a mai afirmat că a avut o discuție cu ministrul Carmen Dan zilele trecute.

”Am aștetat să fiu primit la doamna ministru și i-am spus aceste lucruri într-o discuție tete-a-tete, apoi în ședința de comandă a întregului minister, în ziua de marți, am spus că aceste lucruri trebuie să înceteze, că sunt un ofițer care am intrat în Academia de Poiție în condițiile în care era o concurență acebă, că am avut o carieră impecabilă până în 2018. Doamna ministru a continuat să prezinte o situație eronată asupra rezultatelor și activității desfășurate în cadrul Direcției Generale Anticorupție, de colegii mei și am spus că este necesar să fie corect informată penetru că atât măsurile preventive, cât și cele de combatere au fost apreciate atât de conducerea ministerului, la ultimul bilanț al DGA, cât și de unitățile de parchet”, a mai spus Ioniță.

Citeşte mai multe despre:   catalin ionita,   dga,   carmen dan,   ministerul de interne
 
 
 
Loading...