Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cătălin 'Mitralieră' Rădulescu îşi acuză colegii din PSD că sunt 'șacali' și 'lași' pentru că nu au dat amnistia și grațierea

Cătălin 'Mitralieră' Rădulescu îşi acuză colegii din PSD că sunt 'șacali' și 'lași' pentru că nu au dat amnistia și grațierea

Un articol de: Redacția B1.ro - 22 Iun 2019, 18:52
Cătălin 'Mitralieră' Rădulescu îşi acuză colegii din PSD că sunt 'șacali' și 'lași' pentru că nu au dat amnistia și grațierea Foto: Facebook/ Catalin Radulescu Politică

Într-o scrisoare deschisă, postată sâmbătă pe pagina sa de Facebook, deputatul PSD, Cătălin 'Mitraliera' Rădulescu îşi acuză colegii de partid că au vrut să-l facă pe Liviu Dragnea singurul vinovat pentru scorul obținut la alegerile europarlamentare şi că nu au dat codurile în parlament.

"SCRISOARE DESCHISĂ :Am tăcut o perioadă , nu pentru că ar fi putut să îmi impună cineva ci pentru că am voit să observ șacalii care doresc să se înfrupte din acest partid , urmărind ca de obicei numai interese de grup sau interese personale și nu interesul partidului meu", a scris deputatul.

În continuare, deputatul a precizat că, din aceste motive, va vorbi "tare și răspicat"...într-o postare pe Facebook.

"Și acum voi vorbi , tare și răspicat: 

1. Aţi încercat să faceți din Liviu Dragnea , singurul vinovat pentru scorul obținut la alegerile europarlamentare , repezindu-vă să ocupaţi funcții în partid , exact aceiași care aţi condus alături de el acest partid ; unde erați când se luau decizii în CEx ? Nu erați voi cei mai buni oratori susținători ai deciziilor , că doar eram acolo ( chiar dacă nu eram membru CEx )și v-am văzut pe fiecare , sau atunci era bine pentru că interesele voastre personale erau satisfăcute ? Păi tu Oprișane nu erai ? Tu Zetea , care acum ai devenit un mare critic al modificărilor codurilor penale și ale legilor justiției nu erai tu oratorul principal care susțineai tot în CEx ? Tu obraznicule de Negoita , îți amintești cum la unul din CEx-uri spuneai cât de mult îl îndrăgești tu pe Dragnea , când Mutu ironic a spus că dacă tu îl îndrăgești el îl adoră?

Am înțeles acum v-aţi împărțit din nou pe găști și vreți să luați câte o bucată . Dar dacă dăm noi înregistrări cu discursurile voastre din CEx să vadă membrii de partid cum susțineați voi totul ? Toţi sunteți vinovați , și trebuia să faceți un singur lucru , să vă dați toţi demisiile , să dizolvați CEx -ul și să fie aleși numai oameni noi care să conducă acest partid." 

Cătălin Rădulescu şi-a continuat postarea, spunând că alegerile, organizate chiar de PSD, au fost fraudate. De asemenea, el şi-a continuat atacurile la adresa colegilor de partid, pe care i-a caracterizat drept "laşi" pentru faptul că "nu au dat amnistia și grațierea timp de doi ani și jumătate".

"2. Deși până acum nu s-a făcut nicio analiză a scorului obținut la aceste alegeri , voi spune după părerea mea , de membru care a împlinit 24 de ani în acest partid , adevăratele cauze care au stat la baza acestui scor : Prima cauză e de natura penală , și este , fraudarea alegerilor prin votul multiplu acoperit de STS și miile de procese verbale fraudate și acceptate de Bec ; A doua cauză este , laşitatea celor care deși conduceau partidul nu au dat amnistia și grațierea timp de doi ani și jumătate , nu au dat codurile în parlament , nu au făcut o lege prin care să repună în termen revizuirile celor condamnaţi nevinovați și care au schimbat legea răspunderii magistraților făcând-o inutilă ; în loc să dăm amnistia și grațierea în 2017 și să realizăm dreptatea până la capăt pentru care ne-au votat romanii am stat într-un scandal pe temele justiției doi ani și jumătate ; prin aceste lucruri am pierdut aproape un milion de voturi ; 

A treia cauză , au fost scandalurile interminabile , publice , din partid , cu numiri și demiteri de premieri și miniștrii, numiri decise nu printr-o largă dezbatere în partid și organizaţii, ci într-o gască mică , gaşca din care făceau parte tocmai aceiași oameni care acum vor funcții pentru ei sau acoliții lor , scandaluri cu puciuri , cu scrisori publice deschise , cu reacții publice , cu denigrări reciproce în spațiul public ; din neștiința de a ne spăla rufele murdare în interiorul partidului , și săturarea populară de a mai vedea aceste scandaluri , am mai pierdut câteva sute de mii de voturi ; A patra cauză , a fost nepriceperea noastră în a alege , echipe de profesioniști în comunicare și manipulare pe facebook , așa cum foarte bine au făcut cei din Usr , conduși de profesioniști din Sri ; această cauză a dus la manipularea unor milioane de romani care ar fi dorit să voteze Psd , însă au fost convinși prin milioane de fake-news-uri să voteze altfel ; A cincea cauză , a fost poziția de ghiocel pe care am abordat-o în campanie, poziția de pasivitate , de a accepta “ muie Psd “ și a nu reacționa , de a întinde și celălalt obraz , slăbiciune și confuzie taxată de votanții noştrii ; A șasea cauză identificată de către mine , o putem găsi în cartea “ Arta războiului “ de Sun Tzu , și a fost determinată de deschiderea de războaie tuturor : multinaționalelor , băncii naționale , importatorilor de alimente și medicamente , dealeri-lor de energie , marilor corporații de petrol și gaze , hipermarketurilor alimentare , Sri-ului , ambasadelor , comisiei europene, comisiei de la Veneția , grupului Socialiștilor europeni , lui Junker și Timmermans , Dna-ului , acoperiților din justiție ( procurori și judecători ) , SPP-ului , puciștilor din partidul nostru , acoperiților din partidul nostru , lui Klemm şi nu în ultimul rând lui Iohanis . Mai rămânea să deschidem război. papei şi gata ; A șaptea și ultima cauza a fost neimplicarea fățișă a unor organizaţii Psd și a unor oameni din conducere Psd în alegeri , trădarea unor lideri și deturnarea unor voturi către Pro România sau mai rău către Udmr . Astea sunt după mine cauzele reale care au dus la acest scor , cauze care au subminat toate sutele de măsuri extraordinar de bune pe care partidul nostru le-a luat pentru fiecare categorie socială ( cele mai bune măsuri din ultimii 29 ani) , dar care nu au mai contat în faţa acestor cauze . Ei pentru aceste cauze , toţi suntem şi sunteți vinovați nu Liviu Dragnea . 3. Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

În ceea ce privește congresul Psd și bătălia pentru funcții , vreau să fac următoarele precizări : 1. Am susținut fiecare președinte al Psd din 90 până în prezent , am fost omul lui Iliescu ( președintele Fsn Argeş) , am fost omul și prietenul lui Adrian Năstase , l-am susținut pe Ponta ( pe care l-am propus și președinte al Camerei Deputaților cu toată opoziția lui Liviu Dragnea) și am fost lângă Liviu Dragnea ( deși m-a suspendat și mi-a retras sprijinul politic ) ; am ales să fiu omul fiecărui președinte ales , și să fiu pentru partid și nu să fac parte din vreo gască cu interese personale ; pentru același lucru acum când alții vor să treacă partidul pe persoana fizică a unei familii ori a unor proscriși din Sri , eu voi fi alături de candidatul care va uni nu va dezbina , de candidatul care va continua reforma în justiție și lupta împotriva abuzurilor făcute de oameni din Sri și procurori Dna și judecători acoperiți , de candidatul care va alege dialogul și dezbaterea în partid , nu ușile închise și găștile , de candidatul care nu va mai accepta dictatura organizațiilor județene în numirea unor oameni fără experiența în funcții publice și de candidatul care nu va accepta în funcții de partid , președinți de organizaţii care au pierdut lamentabil alegerile în județele lor . Cred că vis a vis de profilul anunțat de președintele interimar Viorica Dancila , premierul României , este esențial ca pentru funcțiile de președinte executiv și secretar general să nu se accepte înscrierea unor președinți de organizaţii sau membrii ai unor organizaţii care au pierdut lamentabil alegerile . Cât tupeu și nerușinare poți să ai să ieșiți public să vorbiţi sau să doriți funcții , tocmai voi care aţi pierdut ? 

Sunteți oameni în partid care v-aţi atacat permanent toţi președinții de partid și acum vreți funcții , sunteți oameni în partid care aţi fost puși de Liviu Dragnea, vicepremieri , miniștrii , primari , președinți de organizaţii ( și care mulți dintre voi nu meritați nici președinți de scara de bloc să fiți ) și care v-aţi dezis de el deși toţi aţi fost “ oamenii lui Dragnea “ , sunteți președinți de organizaţii care aţi pierdut alegerile și aveți în continuare vicepremieri , miniștrii ( unii câte doi) iar organizațiile județene care au tras și au câștigat nu au un ministru , și vreți cu nerușinare să cereți funcții , în loc să plecați capul și să vă retrageți o perioadă . De asta eu și toţi prietenii mei din acest partid , președinți de organizaţii , parlamentari , primari , președinți de consilii județene nu vom susține oameni care fac parte din organizaţii care au pierdut alegerile , nu vom susţine oameni care vor ieșirea de la guvernare , nu vom susţine oameni care vor amânarea alegerilor ca să persiste haosul în partid".

El a prezentat şi oamenii care, din punctul său de vedere, "vor să pună umărul" ca PSD "să câștige alegerile prezidențiale" - în esenţa aceiaşi care-l susţineau puternic pe Liviu Dragnea atunci când încă era liber.

"Merg cu echipă formată din oamenii: Viorica Dancila , Eugen Teodorovici , Codrin Ştefănescu , Şerban Nicolae , Olguța Vasilescu , Florin Iordache , Eugen Nicolicea , Ionel Arsene , Dorel Căprar , Mihai Fifor , și toţi cei care vor să pună umărul să câștigam alegerile prezidențiale . Cred că e nevoie de o echipă și nu de găști , cred că trebuie să ajungă miniștrii oameni cu experiența , oameni intelectuali și nu oameni care fac presiuni sau șantaj prin organizaţii . 

Cred că oricare dintre cei trei colegi : Teodorovici , Şerban Nicolae sau Plesoianu trec testul unei candidaturi la prezidențiale . Cer în același timp , după congres remanierea tuturor miniștrilor care fac parte din organizațiile care au pierdut alegerile . Cer de asemenea demiterea de urgentă a ministrului justiției , care aduce în fiecare zi grave deservicii de imagine partidului și care a creat nenumărate rumori în cadrul membrilor și votanților Psd atât în scandalul Mazăre , dar și în discuțiile pe tema secției de investigare a procurorilor și judecătorilor , a numirii șefei secției în CSM , a relației neprincipiale cu președinta CSM -ului cât și a cazului fetiţei abuzate de un procuror . Dep Cătălin Marian Rădulescu", a încheiat el.

Postarea originală de pe Facebook a deputatului Cătălin Rădulescu