Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Predoiu susține că Brexit nu afectează extrădările din Marea Britanie / Ce spune ministrul Justiției despre aducerea în ţară a Alinei Bica

Predoiu susține că Brexit nu afectează extrădările din Marea Britanie / Ce spune ministrul Justiției despre aducerea în ţară a Alinei Bica

Un articol de: Redacția B1.ro - 03 Feb 2020, 15:06
Foto: Inquam Photos / George Călin Politică

Cătălin Predoiu a declarat că ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană nu afectează extrădările din această țară.

Ministrul Justiției a fost întrebat pe marginea acestui subiect în contextul în care Alexander Adamescu şi Puiu Popoviciu, vizați de Justiția din România, se află pe teritoriu britanic.

„Ele se supun tratatelor bilaterale de extrădare pe care România le are şi de cooperare judiciară internaţională. Deci chiar dacă Marea Britanie nu ar aplica instrumentele europene, rămân în vigoare celelalte prevederi ale tratatelor de cooperare judiciară şi nu cred că acest lucru va afecta procedurile”, a explicat ministrul Justiției, citat de News.ro.

Predoiu a precizat că toate procedurile pe care Ministerul Justiției le desfășoară sunt la zi și că „nu întârziem în niciun fel procedurile de extrădare”.

Întrebat în ce stadiu sunt demersurile pentru aducerea în ţară a Alinei Bica, ministrul a răspuns: „Nu ştiu să fie vreo informaţie cu privire la localizarea doamnei Bica sau nu. Toate aceste proceduri care se desfăşoară la nivelul direcţiei de specialitate comportă şi o anumită doză de discreţie tocmai pentru a nu favoriza pe cei care încearcă să se sustragă extrădării. Tot ce pot să vă spun este că, cu certitudine, tot ce trebuie să facă Ministerul Justiţiei face la timp, la zi şi în limita legii”.
 

Citeşte mai multe despre:   Catalin Predoiu,   Marea Britanie,   Brexit,   Alina Bica
 
Loading...