Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cătălin Predoiu, despre modificarea Legilor Justiției: "Toată lumea este nerebdătoare, dar nu trebuie să ne grăbim"

Cătălin Predoiu, despre modificarea Legilor Justiției: "Toată lumea este nerebdătoare, dar nu trebuie să ne grăbim"

Un articol de: George Lupu - 24 Noi 2020, 16:12
Cătălin Predoiu, despre modificarea Legilor Justiției: "Toată lumea este nerebdătoare, dar nu trebuie să ne grăbim" Foto: Cătălin Predoiu / Facebook Politică

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a precizat marți referitor la proiectul de modificare a legilor justiției că a primit deja observații de la Parchetul General, de la DIICOT sau de la asociații de magistrați.

Pe de altă parte ministrul a precizat că nu doreșete săs e grăbească în ceea ce privește asumarea unei modificări deși "toată lumea este nerebdătoare". Proiectele de modificare a legilor justiției au fost puse în dezbatere publică de Ministerul Justiției la sfârșitul lunii septembrie, iar calendarul de dezbatare se întinde până în 30 martie 2021.

Predoiu a spus, marți, într-o conferință de presă, că, "surprinzător, nu au fost reacții aprinse în Consiliul Superior al Magistraturii pe tema proiectelor de modificare a legilor justiției, iar CSM urmează să transmită observațiile.

"Proiectul a suscitat interes și mă bucură că există astfel de reacții, pentru că înseamnă că e un proces care are credibilitate și e bine că are credibilitate, pentru că e un proiect foarte serios și un proces serios din care vor rezulta legi ce vor repara toate nenorocirile produse de PSD în 2017 și 2018", a precizat Predoiu.

Asociațiile de  magistrați au criticat termenul lung până când legile ar putea fi modificate, precizând că "nu ține cont de caracterul urgent".

Acestea au arătat că, incluzând toată dezbaterea parlamentară aferentă, modificările ar putea fi adoptate și intra în vigoare cel mai devreme în anul 2022, ținând seama și de posibilele sesizări succesive ale Curții Constituționale cu obiecții de neconstituționalitate, iar până atunci își vor produce efecte nocive toate modificările intrate în vigoare în anul 2018 și menținute de actualul Guvern.

Cătălin Predoiu a mai precizat că va exista și o a doua variantă de draft pentru aceste proiecte, în funcție de propunerile primite, după care va avea loc o nouă consultare publică, susținând că "nu trebuie să ne grăbim".

"Nu trebuie să ne grăbim. Toată lumea e nerăbdătoare, toți vrem să reparăm aceste legi, dar nu trebuie să ne grăbim. Este și cerința raportului de țară, textual: <>, a declarat Cătălin Predoiu.

Fenomenul "apei moarte" care i-a îngrozit pe specialişti: vapoarele se opresc brusc, iar motoarele învârt "în gol"

Citeşte mai multe despre:   Catalin Predoiu