Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cătălin Predoiu, despre Roșia Montană: Victor Ponta, nu mai pronunța cuvântul despăgubiri. Dacă nu înțelegi ce se întâmplă taci din gură (VIDEO)

Cătălin Predoiu, despre Roșia Montană: Victor Ponta, nu mai pronunța cuvântul despăgubiri. Dacă nu înțelegi ce se întâmplă taci din gură (VIDEO)

Un articol de: - 11 Sep 2013, 13:15
Cătălin Predoiu, despre Roșia Montană: Victor Ponta, nu mai pronunța cuvântul despăgubiri. Dacă nu înțelegi ce se întâmplă taci din gură (VIDEO) Politică

Cătălin Predoiu, prim-vicepreședinte al PDL a declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că proiectul privind exploatarea la Roșia Montană aduce atingere intereselor României.

Aduc atingere intereselor României. De aceea mă văd obligat să-i spun: Victor Ponta nu mai pronunța cuvântul despăgubiri. Dacă nu înțelegi ce se întâmplă, măcar taci din gură”, a transmis Predoiu.

Proiectul trimis de Ponta la Parlamernt are serioase vicii de constituționalitate. Nu o spun doar eu, și nu o spun doar alți juriști, o spune chiar proiectul de aviz al Ministerului Justiției, semnat de ministrul Justiției, trimis lui Dan Șova. Spune clar că prelungirea licenței de exploatare pe 20 de ani aduce atingere proprietății publice garantate și ocrotite prin Constituție. Spune clar că licența a fost acordată prin hotărâre de guvern și tot prin hotărâre de guvern trebuie prelungită dacă e cazul. Obligarea Agenției Naționale pentru Resurse Minerale prin lege să prelungească această licență echivalează neconstituționalitate”, a precizat el.

Foarte grav, nu se precizează limpede valoare zăcământului și despre ce zăcământ ar fi vorba. Aceasta ar putea conduce până la o diferențiere a licenței și a exploatării propriu-zise. În același timp, se dă prin proiectul Ponta posibilitatea invetitorului de a modifica perimetrul de exploatare ceea ce lipsește de control statul român asupra proiectului”, a completat Cătălin Predoiu.

Cătălin Predoiu: Victor Ponta, nu mai pronunța cuvântul despăgubiri
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Catalin Predoiu,   Victor Ponta,   despăgubiri