Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cătălin Predoiu: Ministerul Justiției va promova desființarea Secției speciale

Cătălin Predoiu: Ministerul Justiției va promova desființarea Secției speciale

Un articol de: Redacția B1.ro - 15 Dec 2019, 13:15
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Cătălin Predoiu a anunțat că Ministerul Justiţiei va promova desfiinţarea Secţiei speciale de investigare a infracţiunilor din Justiţie, date fiind opiniile magistraților și criticile formulate în rapoartele primite din întreaga țară.

Declarația a fost făcută la reuniunea de la Constanţa prilejuită de aniversarea a 15 ani de la înfiinţarea DIICOT.

„DIICOT este principala 'armă' de ripostă judiciară a societăţii împotriva crimei organizate, traficului de persoane, droguri, infracţiuni cibernetice şi terorism şi MJ aşteaptă de la DIICOT o acţiune energică şi profesionistă în continuare. Cadrul legal şi suportul logistic sunt aspecte cheie pentru eficienţa DIICOT şi Ministerul Justiţiei a notat acest lucru. Succesul DIICOT depinde şi de cooperarea cu partenerii instituţionali pe baze legale transparente şi eficiente, pe modelul bunelor practici din alte state democratice. Am notat opţiunea deschisă, categorică, lipsită de echivoc a procurorilor DIICOT pentru desfiinţarea SIIJ. În câteva luni, sperăm să fim pe drumul cel bun în acţiunea de reparare a daunelor aduse legislaţiei şi structurii Ministerului Public, să facem paşi în recâştigarea coerenţei sistemului de 'law enforcemen' şi a Justiţiei în general”, a declarat ministrul Justiției.

La același eveniment, Cătălin Predoiu a explicat de ce s-a abținut de la votul pentru viitorul președinte al CSM în ședința de marți, când o decizie a fost amânată tocmai din cauza parității la vot. (Detalii AICI)
 

Citeşte mai multe despre:   Catalin Predoiu,   Sectia Speciala
 
Loading...