Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Au început să se certe între ei! Rădulescu îl 'mitraliază' pe noul ministru al Economiei pe tema amnistiei: 'Întrebați Bădălăii!'

Au început să se certe între ei! Rădulescu îl 'mitraliază' pe noul ministru al Economiei pe tema amnistiei: 'Întrebați Bădălăii!'

Un articol de: B1.ro - 04 Dec 2018, 14:20
Au început să se certe între ei! Rădulescu îl 'mitraliază' pe noul ministru al Economiei pe tema amnistiei: 'Întrebați Bădălăii!' Foto: Hepta.ro Politică

Social-democraţii au început să se certe între ei pe tema eventualei ordonanţe de guvern privind amnistia şi graţierea. Deputatul Cătălin Rădulescu i-a atacat dur pe „Bădălăii” din PSD, dar și pe Tudorel Toader, pe care îi consideră principalii vinovaţi că până acum nu s-a dat o astfel de ordonanţă.

Deputatul "Mitralieră" a mai spus că este „supărat că se amână un lucru necesar pentru România” și că „în orice țară civilizată era dată amnistia și grațierea în a doua secundă”.

„Nu îmi place termenul încare discutăm subiectul ăsta și anume că ordonanța trebuie dată pentru ceva. Spunând în media prostia asta, toata lumea va crede că o ordonanță sau lege se dă pentru o anumită persoană. Ordonanțele sau legile se fac pentru cetățeni, că dintre aceștia beneficiază direct sau indirect X sau Y este partea a doua. Dar nu am văzut până acum ca o anumită lege sau ordonanță să fie dată pentru cineva. Că de ea a beneficiat cineva anume, asta e partea a doua”, a spus, la Digi24, Cătălin Rădulescu.

„M-am săturat să tot vorbesc despre un lucru care trebuie făcut pentru că altfel miile de oameni care au fost abuzați, liberalii știu dar nu vor să spună, asta e partea doua, e chestiune de politică, dar poporul român știe că în acești opt ani - mai mult decât să spui că completurile de 5 judecători sunt ilegal constituite, că protocoale sunt ilegale, că au fost ascultări ilegale, că au fost făcute dosare cu echipe mixte și că s-au dat bilețele la judecători, că așa a vrut sistemul format din 15-20 de persoane - eu cred că nu mai trebuie să discutăm subiectul ăsta. În orice țară civilizată era dată amnistia și grațierea în a doua secundă. Noi tot o amânăm, de ce? Nu știu. Întrebați Bădălăii și alte personalități de la noi. De ce să amânăm un lucru necesar pentru români, oameni care au fost abuzați?”, a continuat parlamentarul.

Întrebat cine din PSD nu vrea această ordonanță, Rădulescu a spus că „în partidul meu sunt oameni foarte inteligenți, eu nu fac parte din oamenii inteligenți ai partidului”.
El a adăugat că este „supărat că se amână un lucru necesar pentru România”.

„O lege sau o ordonanță nu o programezi, o dai când e necesar. Tudorel Toader trebuia să își asume ordonanța asta de foarte mult timp pentru că e ministrul justiției. Când ești ministrul justiției trebuie să își asumi foarte multe lucruri. Dacă vrei să mergi numai pe la televizor, să faci scenete teatrale, poți să joci în film, dar dânsul trebuie să joace în filmul ăsta în care justiția nu a fost independentă”, a mai spus deputatul.

El a adăugat că nu știe dacă Tudorel Toader este cel care împiedică PSD să dea această ordonanță de urgență.
Liviu Dragnea nu cred că e responsabil, sunt responsabili deștepții partidului meu și Tudorel Toader”, a completat Rădulescu.

Citeşte mai multe despre:   Catalin Radulescu,   Niculae Badalau,   PSD,   Tudorel Toader ,   Liviu Dragnea