Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică CCR va da DECIZIA pe legea prin care parlamentarii ar putea avea calitatea de comerciant persoană fizică

CCR va da DECIZIA pe legea prin care parlamentarii ar putea avea calitatea de comerciant persoană fizică

Un articol de: - 06 Mar 2018, 07:32
Politică

Curtea Constituţională a României va da decizia în căzul sesizării preşedintelui Iohannis, din 18 ianuarie, pe legea prin care parlamentarii ar putea avea calitatea de comerciant persoană fizică.

CCR amânase pentru marţi luarea unei decizii, încă de pe 7 februarie, informează Agerpres.

„Obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru modificarea Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, obiecţie formulată de preşedintele României”, se regăseste pe ordinea de zi a şedinţei de plen.

Legea transmisă la promulgare pe 30 decembrie are ca obiect de reglementare modificarea Legii nr. 161/2003 în sensul eliminării incompatibilităţii funcţiilor de deputat, senator, membru al Guvernului, prefect, subprefect, primar, viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean cu calitatea de comerciant persoană fizică. 

Citeşte mai multe despre:   CCR