Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ce ar fi făcut Victor Ponta în criza coronavirusului dacă era premier: „Să nu interzici ceea ce nu poți”

Ce ar fi făcut Victor Ponta în criza coronavirusului dacă era premier: „Să nu interzici ceea ce nu poți”

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 14 Oct 2020, 13:58
Ce ar fi făcut Victor Ponta în criza coronavirusului dacă era premier: „Să nu interzici ceea ce nu poți” Foto: hepta.ro Politică

ctor Ponta, liderul Pro România, a declarat că dacă ar fi fost premier ar fi amânat organizarea alegerilor locale și s-ar fi concentrat, în schimb, pe pregătirea spitalelor și pe creșterea capacității de testare pentru coronavirus. Ponta a reproșat apoi Guvernului PNL că nu a anunțat încă din martie că vor fi interzise pelerinajele, păcălindu-i astfel pe români. Acesta a mai spus că sectorul HoReCa este „principala victimă a guvernării în această perioadă” și că Guvernul PNL și președintele Klaus Iohannis trebuie să găsească măsuri altele decât închiderea activităților sau simplul îndemn de a purta masca.

Miercuri, România a ajuns la 164.477 de infectări cu cronavirus și 5.601 decese. Această zi a marcat două recorduri negative: cele mai multe noi infectări (4.016) și cei mai mulți pacienți la Terapie Intensivă (686). În 19 județe a fost depășit indicele de 1,5 infectări la mia de locuitori. 

 

Victor Ponta, despre măsurile corecte în timpul epidemiei de coronavirus: Școală - da, alegeri și pelerinaje - nu!

 

Victor Ponta a declarat că dacă ar fi fost premierul României ar fi amânat organizarea alegerilor locale și s-ar fi concentrat pe creșterea numărului de teste și a capacității de reacție a sistemului medical: „Este evident, avem deja mulți politicieni bolnavi. Nu aș fi lăsat să se organizeze alegerile locale. Aș fi folosit toate resursele ca numărul testelor să crească, pentru că vedem că am rămas blocați la o medie de 25.000 de teste și aș fi folosit toate resursele și puterea administrativă pentru a îmbunătății capacitatea de intervenție a sistemului sanitar”.

„Am dreptul să acuz, pentru că în septembrie s-au deschis restaurantele pentru că erau alegeri. S-au deschid cinematografele pentru că erau alegeri, acum se închid toate”, a mai remarcat liderul Pro România, într-o intervenție pentru Digi24.

În schimb, el a fost de acord cu decizia Guvernului Orban de a redeschide școlile la 14 septembrie: „Cred că școlile trebuiau deschise. Cred că trebuie făcut un sistem mult mai bun, dar eu ca părinte cred că copiii noștri aveau nevoie să meargă la școală”.

Ponta s-a arătat de acord și cu anularea pelerinajului la moaștele Sfintei Parascheva: „Cred că trebuia anunțat încă din martie că anul acesta nu se fac procesiuni. Nu s-au făcut la Mecca și nu au mai fost probleme. Ne-au păcălit că e totul bine până la alegeri și după alegeri ne-au dat în cap”.

 DECIZIE ŞOC: Declaraţia pe propria răspundere REVINE. ESTE OBLIGATORIE în toată ţara!

Victor Ponta: HoReCa este principala victimă a Guvernului PNL. Orice blocaj total e contraproductiv

 

Liderul Pro România a ținut să se refere în mod special la dificultățile pe care le întâmpină de mai bine de jumătate de an sectorul HoReCa.

„Cred că HoReCa este principala victimă a guvernării în această perioadă. Sunt 300.000 de oameni care lucrează, 500.000 care depind direct. În același timp avem și cel mai prost an agricol, iar Guvernul nu a dat nimic. Fondurile acelea europene de care vorbesc toți nu s-au dat încă, nu s-au aprobat de Parlamentul European”, a mai spus Ponta, pentru Digi24.

Acesta a atras atenția că orice blocaj este contraproductiv, iar Guvernul PNL și președintele Klaus Iohannis trebuie să găsească măsuri altele decât închiderea activităților sau simplul îndemn de a purta masca: „Să nu interzici ceea ce nu poți să interzici. Oamenii în continuare se vor întâlni. Problema e că uite, de 8 luni de când ne spune președintele să ne spălăm pe mâini și să purtăm mască, numărul de cazuri nu a scăzut. Trebuie să găsești metode să spui că viața continuă la normal până la un punct si mai departe putem să ne protejam noi ca societate. Activiatea economică, școala, trebuie să funcționeze. Orice blocaj total e contraproductiv”.