Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ce măști de protecție sunt indicate. Victor Costache: Măștile obișnuite NU ne apără de coronavirus și NU trebuie purtate de persoane sănătoase (VIDEO)

Ce măști de protecție sunt indicate. Victor Costache: Măștile obișnuite NU ne apără de coronavirus și NU trebuie purtate de persoane sănătoase (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 27 Feb 2020, 23:27
Politică

Victor Costache, ministrul Sănătății, a explicat că măștile de protecție de unică folosință nu trebuie purtate de o persoană sănătoasă, acestea fiind mai degrabă un mijloc prin care un om bolnav încearcă să limiteze răspândirea.

Pentru a arăta mai clar care măști sunt indicate, și care nu, Victor Costache a venit cu una în studioul B1 TV: „Este o mască. Ca să facem o clasificare simplistă, sunt două tipuri de măști. Sunt măștile pe care le folosește personalul din spital, filtrante, cu factor de filtrare 2. Mai sunt măștile pentru populație. Este foarte important să explicăm diferența dintre cele două tipuri de măști”.

Întrebat dacă este recomandat să folosim masca obișnuită pentru a ne feri de coronavirus, Victor Costache a răspuns: „În niciun caz. Dacă o astfel de mască este purtată prea mult timp, se umezește de la respirație. Noi avem germeni care cresc pe tegument, pe mucoasa nazală și, practic, nu te ajută foarte mult în caz de coronavirus. Este foarte important să ne spălăm pe mâini și să evităm să ne atingem fața”. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Victor Costache