Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ce scrie în CV-ul lui Florin Iordache. Ce studii are „arhitectul” OUG 13 și ce funcții publice a deținut

Ce scrie în CV-ul lui Florin Iordache. Ce studii are „arhitectul” OUG 13 și ce funcții publice a deținut

Un articol de: George Lupu - 21 Oct 2020, 11:44
Ce scrie în CV-ul lui Florin Iordache. Ce studii are „arhitectul” OUG 13 și ce funcții publice a deținut surse foto: Facebook Politică

Florin Iordache, proaspăt votat de colegii parlamentari în funcția de președinte al Consiliului Legislativ, este un cadru de nădejde al Partidului Social Democrat, potrivit CV-ului oficial, publicat pe site-ul Camerei Deputaților, Florin Iordache, autorul OUG 13 și al modificărilor Legilor Justiției, este membru PSD din 1996, când a condus organizația Caracal timp de patru ani.

 

Ce scrie în CV-ul lui Florin Iordache, arhitectul OUG 13

 

În perioada 1996-2000, Florin Iordache a fost viceprimar al orașului Caracal. Din această poziție a devenit în anul 2000 deputat, fiind unul dintre cei mai longevivi parlamentari. Din anul 2000 până în prezent, Florin Iordache a exercitat neîntrerupt funcția de deputat.

În cadrul PSD a fost președinte și vicepreședinte al organizației Olt. Potrivit declarației de interese, Florin Iordache este vicepreședinte al Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România și arbitru la Curtea de Arbitraj Internațional.

Din iunie 2016 și până la încheierea mandatului Parlamentului, Florin Iordache a fost președinte interimar al Camerei Deputaților.

Până în februarie 2015, a ocupat funcția de președinte al Comisiei pentru muncă și protecție socială. A fost membru în Comisia pentru regulament și în Comisia juridică, de disciplină și imunități.

În calitate de deputat PSD, Florin Iordache s-a remarcat prin mai multe proiecte de legi menite să slăbească justiția. Iordache a propus, în 2013, modificarea Legii nr. 51/1991, prin care procurorii nu mai pot utiliza în dosarele de corupție interceptările realizate pe mandate de siguranță națională. Florin Iordache se numără printre inițiatorii legii care le asigură avocaților superimunitate. În decembrie 2013, Florin Iordache a fost prezentat de presă ca parlamentarul care a coordonat în Parlament modificările aduse Codului penal de Comisia juridică a Camerei Deputaților și aprobarea proiectului de lege privind amnistia și grațierea.

Florin Iordache a intrat în atenția publicului în 2017 când a îndeplinit pentru o scurtă perioadă funcția de ministru al Justiției, în cabinetul Grindeau. În acest context el a fost autorul celebrei Ordonanțe de urgență 13 care a generat proteste masive ce au forțat în cele din urmă demisia sa și anularea modificărilor aduse printr-o nouă Ordonanță de urgență.Michael Schumacher, alături de fiul său. Imaginile care i-au emoționat pe fani până la lacrimi

 

Acuzații grave de plagiat

 

În 2007 şi-a trecut în CV un doctorat în “Relaţii Internaţionale”. Acesta a devenit subiectul a numeroase controverse și acuzații de plagiat. Florin Iordache ar fi copiat pagini întregi dintr-un interviu-fluviu pe care Mihai Răzvan Ungureanu, pe atunci ministru de Externe, l-a acordat imediat după intrarea în UE.

Actualul demnitar nu precizează sursa și nu folosește niciodată ghilimele. Mai mult, un sfert din articolele trecute în bibliografie sunt scrise de el însuși, iar 10% sunt comunicate de presă și rapoarte.

Actualul ministru al Justiției, Florin Iordache, a obținut titilul de doctor cu lucrarea “Impactul Corporaţiilor transnaţionale asupra proceselelor de integrare economică a României în UE” în Republica Moldova.

Citeşte mai multe despre:   Florin Iordache,   Legile Justitiei,   oug 13