Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ce se întâmplă cu 1,5 milioane de români din Italia

Ce se întâmplă cu 1,5 milioane de români din Italia

Un articol de: - 01 Aug 2017, 16:45
Politică

Asociaţia Românilor din Italia avertizează Guvernul României cu privire la pericolele la care se expun românii care merg să muncească în Italia și amintește cazurile de sclavie și abuzuri la care au căzut victime români.

Asociația face apel la premierul României, Mihai Tudose, care ar trebui să analizeze situaţia cu atenţie şi să dispună măsuri de urgenţă pentru protejarea muncitorilor abuzaţi.

C.A.P.I.M.E.D. România a tras aceste semnale de alarmă în ultimii şapte ani, spun reprezentanţii asociaţiei.
„În fiecare săptămână, în ultimele luni, au fost violate, sechestrate şi ucise românce, o femeie de 60 de ani s-a sinucis, după ce a lucrat ca badantă timp de 15 ani, iar alta şi-a ucis concubinul italian care o abuza. Au fost perioade în care trei femei pe zi au fost ucise în Italia.

În aceste zile, şi în Spania au fost găsiţi români trataţi ca sclavi, plătiţi cu sume foarte mici pentru munca la câmp şi cazaţi în corturi, fără apă curentă şi fără minime condiţii de igienă.

Ultimele trei guverne nu au luat în considerare informările din partea C.A.P.I.M.E.D. România şi nici proiectul strategic – „Vreau să lucrez legal în Europa mea! – depus de C.A.P.I.M.E.D. România, pentru a sprijini în mod real românii plecaţi la muncă în Italia.

Autorităţile din România nu ştiu nici câţi români sunt plecaţi la muncă în străinătate, fără forme legale, nici câţi român mor anual şi nici măcar nu pot fi repatriaţi, pentru a fi înmormântaţi”, se arată în comunicatul de presă C.A.P.I.M.E.D.

Citeşte mai multe despre:   Spania,   Europa
 
 
 
Loading...