Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ce se va întâmpla cu muncitorii din Sri Lanka, abandonați de angajator pe Aeroportul Otopeni

Ce se va întâmpla cu muncitorii din Sri Lanka, abandonați de angajator pe Aeroportul Otopeni

Un articol de: Vladimir Ionescu - 26 Mai 2020, 13:32
Ce se va întâmpla cu muncitorii din Sri Lanka, abandonați de angajator pe Aeroportul Otopeni Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Cei 36 de cetățeni din Sri Lanka, care au fost abandonați pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Capitală, au fost ofertați de șase angajatori din România. Anunțul a fost făcut marți de Violeta Alexandru, ministrul Muncii, la capătul unei runde de discuții, în care demnitarul susține că a creat „cadrul, să se întâlnească cererea cu oferta”.
 

Violeta Alexandru, despre ce se va întâmpla cu muncitorii din Sri Lanka

 

„Concluzia o vor trage diseară, i-am rugat să se gândească, după ce au ascultat ofertele a șase angajatori. Eu n-am făcut decât să creez cadrul, să se întâlnească cererea cu oferta”, a spus ministrul Muncii, care a precizat că unii angajatori nu numai că i-au ofertat pe cei 36 de muncitori srilankezi, dar au lansat propuneri asemănătoare și către alții rămași în Botoșani: „Urmează să se finalizeze perioada de carantină și sunt și aceste persoane interesate să se alăture celor 36”. 

A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

36 de srilankezi, abandonați de angajator pe Aeroportul Otopeni, duminică seară

 

Totul a început când la o firmă de confecții dintr-o comună a județului Botoșani unul dintre angajați a fost confirmat cu COVID-19. Tot personalul a intrat într-o carantină de două săptămâni, iar în cele din urmă srilankezii au fost concediați și anunțați că se pot întoarce acasă. Astfel, duminică seara, ei erau aduși cu autocarele de la Botoșani, pe cel mai mare aeroport al țării, printr-un transport organizat de prefectură.

Cum țara lor este și ea încă sub restricții, srilankezii voiau să se îmbarce într-o cursă charter, dar mare le-a fost surpriza când au observat că pe Aeroportul Otopeni nu îi aștepta niciun zbor special pentru repatriere. În orice caz, nu toți voiau să revină în Sri Lanka, unii dintre ei fiind mai degrabă forțați de împrejurări să o facă.

Ministrul Violeta Alexandru s-a implicat personal în situația celor 36 de cetățeni srilankezi, care lucrau în România. Ea anunțase încă de atunci că se vor căuta soluții pentru toți, precum și că le-a fost oferită mâncare și cazare după episodul de pe Aeroportul Otopeni.

„Pentru moment mi s-a părut de bun simț să îi cazăm, să se odihnească, pentru că veneau de pe drum, și să își ia timpul necesar pentru a se gândi la ceea ce vor să facă. Au primit mâncare, să știți. Au primit mâncare din partea aeroportului, sigur, o gustare. În timp ce eram acolo, în perioada pe care mi-am petrecut-o în autocarele lor, primele minute când am vrut să înțeleg care este situația, au primit apă, au primit mâncare de la aeroport, după care ne-am deplasat la o locație în apropiere, unde proprietarul, din nou, le-a făcut mâncare. Au fost tratați cât se poate de civilizat”, a declarat Violeta Alexandru.

Demnitarul, care nu demult aborda și problema muncitorilor români din străinătate, a mai adăugat că „din informațiile pe care unii dintre dânșii le comunicau aseară, nu toți doresc să se repatrieze. De aceea vă spun că e necesară o discuție – mai multe discuții, dacă este cazul – în această dimineață, pentru lămurirea completă a situației. Ne vom adapta situației. Dacă se confirmă ceea ce unii dintre dânșii îmi spun, și anume că deja au identificat locuri de muncă, rămâne să verificăm și să vedem cum se poate opera cu promptitudine deplasarea lor către noul loc de muncă”.

 

Citeşte mai multe despre:   Violeta Alexandru,   Sri Lanka