Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cea mai mare investiție străină din istorie vine la Constanța. Liderul PNL Bogdan Huțucă: 'Toți românii vor beneficia de energie mai ieftină și mai sigură'

Cea mai mare investiție străină din istorie vine la Constanța. Liderul PNL Bogdan Huțucă: 'Toți românii vor beneficia de energie mai ieftină și mai sigură'

Un articol de: Traian Avarvarei - 14 Oct 2020, 16:06
Cea mai mare investiție străină din istorie vine la Constanța. Liderul PNL Bogdan Huțucă: 'Toți românii vor beneficia de energie mai ieftină și mai sigură' Foto: constanta.ro Politică

Președintele filialei PNL Constanța, Bogdan Huțucă, anunță cea mai mare investiție străină din istorie în județ. Potrivit liderului liberal este vorba despre o investiție americană de opt miliarde de dolari, bani ce vor merge în mare parte la centrala nuclară de la Cernavodă.

 

 

Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă: Investiție istorică la centrala nucleară de la Cernavodă

 

 

Bogdan Huțucă, lider PNL Constanța și vice-președintele Comisiei de Buget, Finanțe, Bănci, a mai declarat că acest contract mai arată și faptul că parteneriatul dintre SUA și România funcționează foarte bine.

„Pachetul american de opt miliarde de dolari ce va ajunge în economia națională, în primul rând în centrala nucleară de la Cernavodă, reprezintă cea mai mare investiție externă din istoria României. Acești bani reprezintă cea mai bună dovadă că parteneriatul dintre cele două națiuni funcționează foarte bine și că liderii celor două țări sunt determinați să aprofundeze relațiile aflate oricum la un nivel fără precedent”, spune deputatul liberal Bogdan Huțucă.

 

 

Bani americani pentru construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă

 Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

 

Liderul PNL Constanța arată că economia României va cunoaște un reviriment spectaculos datorită acestor bani și că de această investiție vor beneficia în final toți românii.

„Acești bani vor ajuta la construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă și la reabilitarea reactorului 1, iar asta înseamnă venirea direct în economie a miliarde de dolari, bani ce vor susține zeci de companii private și mii de angajați români care vor lucra la acest proiect. În plus, pe termen lung, toți românii vor beneficia de energie mai ieftină și mai sigură”, spune Huțucă.

Liderul liberal susține că acesta este doar începutul unor investiții americane majore în economia românească.

„Această investiție va atrage după sine și alte companii private americane, în special din domeniul strategic, deoarece în aceste zile primesc o nouă confirmare a faptului că România este o democrație consolidată, cu o economie liberală și cu opțiuni ferme în favoarea structurilor euro-atlantice și mai ales cu o abordare clară pro-americană”, explică Huțucă.

„Statele Unite reprezintă un investitor fundamental în economia românească, iar acest pachet reconfirmă relațiile excelente dintre președintele Trump și președintele Iohannis”, explică Huțucă.

Citeşte mai multe despre:   Centrala Nucleara Cernavoda,   SUA,   Bogdan Hutuca,   Stiri Constanta,   PNL