Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cei șapte kilometri ai centurii oraşului Săcuieni din Bihor, făcuti în 9 ani. Ministrul Lucian Bode: Este inadmisibil aşa ceva (VIDEO)

Cei șapte kilometri ai centurii oraşului Săcuieni din Bihor, făcuti în 9 ani. Ministrul Lucian Bode: Este inadmisibil aşa ceva (VIDEO)

Un articol de: Traian Avarvarei - 30 Noi 2020, 15:14
Cei șapte kilometri ai centurii oraşului Săcuieni din Bihor, făcuti în 9 ani. Ministrul Lucian Bode: Este inadmisibil aşa ceva (VIDEO) Foto: gov.ro Politică

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a efectuat, luni, o vizită de lucru pe centura orașului Săcuieni din Bihor. Lucrarea va fi dată în trafic în cursul zilei de marţi, 1 Decembrie, dar ministrul liberal s-a arătat nemulțumit de durata mare de lucru pentru o lucrare de 7,6 kilometri.

 

 

Lucian Bode anunță finalizarea unei șosele de centură de circa 7 kilometri, după 9 ani de lcurări

 

 

Maine, 1 Decembrie, va fi dată în folosință centura ocolitoare a orașului Săcuieni din Bihor. Ministrul Lucian Bode a catalogat drept "inadmisibil" faptul că o lucrare de 7,6 kilometri să fie finalizată după 9 ani, el arătând că motivul evident al întârzierii în acest caz ţine de "seriozitatea antreprenorului".

"Analizând ce s-a întâmplat aici pe varianta ocolitoare din Săcuieni, mai exact un contract semnat în 2011, şi apoi reziliat în 2015, la un progres fizic de 53%, vorbim de un contract pentru execuţia a 7,6 kilometri de centură ocolitoare, finalizat în nouă ani. Este inadmisibil aşa ceva. Sigur că în astfel de momente analizezi să vezi care au fost motivele pentru care am ajuns aici. Şi unul dintre motivele foarte evidente este cel legat de seriozitatea antreprenorului. În condiţiile în care o companie se angajează să realizeze un astfel de obiectiv şi intră în tot felul de înţelegeri cu alţi subcontractori şi nu reuşeşte, iată, se ajunge în situaţia de a fi obligaţi să reziliem acest contract, este clar că una din problemele pe care trebuie să le rezolvăm este legată de modul în care susţinem companiile româneşti să poată să ducă la bun sfârşit astfel de obiective", a afirmat ministrul Bode.

El a punctat totuşi faptul că finalizarea restului de aproape jumătate din lucrare s-a făcut în mai puţin de un an de la semnarea noului contract în 2019.

"Aici suntem într-o situaţie fericită într-un final, în condiţiile în care după opt ani de zile, iată reuşim să semnăm un contract în 2019 şi în mai puţin de un an de zile să-l ducem la bun sfârşit. Să finalizăm restul de 50% cât mai era de finalizat. Este partea plină a paharului în condiţiile în care totuşi, este o ruşine să vorbeşti tu, ca beneficiar, de realizarea a 7,6 km de variantă ocolitoare în nouă ani", a declarat, pentru Agerpres, ministrul Lucian Bode.

Cei șapte kilometri ai centurii oraşului Săcuieni din Bihor, făcuti în 9 ani

Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o, s-a PRĂBUȘIT. Ce scria acolo

 

Şoseaua de centură a oraşului Săcuieni – 7,6 kilometri

 

 

Şoseaua de centură a oraşului Săcuieni are o lungime de 7,623 de kilometri. Proiectul a fost contractat iniţial în 2011, cu o firmă spaniolă, cu termen de finalizare 2013, dar ordinul de începere a lucrărilor a fost dat abia în 2013, fiind reziliat în 2015 la un stadiu fizic de 53%.

CNAIR a reuşit, după patru ani, în 2019, să lanseze licitaţia pentru reluarea lucrărilor. Contractul a fost semnat în 30 septembrie 2019 între CNAIR S.A., prin DRDP Cluj, în calitate de beneficiar şi S.C. Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări ARL CLUJ S.A., în calitate de antreprenor. Obiectivul contractului îl reprezenta remedierea lucrărilor existente şi finalizarea celor rămase în execuţie.

Citeşte mai multe despre:   soseaua de centura ,   autostrada,   Lucian Bode,   ministrul Transporturilor