Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cele 7 întrebări ale PSD pentru Klaus Iohannis, înmânate de Liviu Dragnea președintelui în timpul consultărilor de la Cotroceni

Cele 7 întrebări ale PSD pentru Klaus Iohannis, înmânate de Liviu Dragnea președintelui în timpul consultărilor de la Cotroceni

Un articol de: B1.ro - 24 Oct 2018, 19:59
Cele 7 întrebări ale PSD pentru Klaus Iohannis, înmânate de Liviu Dragnea președintelui în timpul consultărilor de la Cotroceni Politică

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, după consultările de la Palatul Cotroceni, că i-a lăsat președintelui Klaus Iohannis un set de șapte întrebări.

Documentul a fost obținut de Qmagazine.

Iată întrebările:

1)De ce ați convocat consultările cu partidele politice pe tema legilor din domeniul justiției DUPĂ și nu ÎNAINTEA adoptării lor de către Parlament?

2)De ce nu v-ați folosit prerogativele constituționale de care dispuneți pentru a interveni împotriva protocoalelor secrete dintre SRI și instituțiile din justiție, prin care s-au încălcat grav mai multe drepturi fundamentale garantate de Constituția României?

3)De ce nu ați intervenit public și prin mijloacele constituționale de care dispuneți pentru a restabili echilibrul și încrederea în Justiție, atunci când mai mulți magistrați respectabili și asociații ale judecătorilor – nu politicienii “penali” cum îi numiți dvs. – au acuzat presiuni grave din partea procurorilor DNA asupra judecătorilor care conduceau procesele penale având ca obiect dosarele DNA?

4)De ce nu ați avut nici măcar o poziție publică atunci când într-un raport al unei comisii parlamentare de anchetă s-a stabilit că anumite persoane din mediul politic și jurnalistic au multiplicat și au sustras ilegal documente din arhiva SIPA – documente ce ar fi putut fi folosite pentru șantajarea magistraților, afectând astfel buna funcționare a unor instituții pe care aveți datoria de a le apăra?

5)Contrar tuturor pozițiilor critice pe care le aveți astăzi față de adoptarea OUG 92/2018, care a fost convenită în prealabil între ministrul Justiției și reprezentanții Comisiei de la Veneția, de ce ați tolerat și nu ați schițat măcar un semn de îngrijorare atunci când fostul ministru al Justiției Raluca Prună și fostul prim-ministru Dacian Cioloș au adoptat OUG 6/2016, prin care un serviciu secret a fost transformat în organ de cercetare penală, încălcând astfel Constituția și legislația privind securitatea națională, care intră sub incidența responsabilităților dumneavoastră?

6)În condițiile în care Curtea Constituțională se pronunțase deja asupra tardivității sesizării dumneavoastră asupra uneila dintre cele trei legi ale justiției, fiind evident că același principiu era valabil și pentru celelalte două legi adoptate, de ce ați persistat în sesizarea lor la Curtea Constituțională obstrucționând astfel Parlamentul în procesul de legiferare?

7)În calitate de garat al Constituției, cum vă poziționați față de semnatarii protocoalelor secrete dintre SRI și instituțiile din justiție, având în vedere că unii dintre aceștia încă ocupă înalte funcții publice în care au fost numiți de președintele republicii – unii dintre ei fiind numiși chiar de către dumneavoastră?

Citeşte mai multe despre:   Liviu Dragnea,   Klaus Iohannis