Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cele trei LEGI ale JUSTIȚIEI, la VOT FINAL în Senat. Sinteza pachetului legislativ adoptat în Camera Deputaților

Cele trei LEGI ale JUSTIȚIEI, la VOT FINAL în Senat. Sinteza pachetului legislativ adoptat în Camera Deputaților

Un articol de: - 26 Mar 2018, 07:25
Cele trei LEGI ale JUSTIȚIEI, la VOT FINAL în Senat. Sinteza pachetului legislativ adoptat în Camera Deputaților Politică

Legile Justiţiei 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, 304/2004 privind Organizarea Judiciară şi 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) urmează să fie supuse la vot final în plenul Senatului.

De asemenea, înainte de şedinţa plenului Senatului, amendamentele vor putea fi dezbătute şi votate în comisia parlamentară specială pentru legile Justiției, condusă de Florin Iordache, informează Agerpres.

Astfel, legile Justiţiei ar urma să fie votate la începutul şedinţei, potrivit ordinii de zi.

Pachetul legislativ a fost modificat în concordanţă cu deciziile Comisiei de la Veneţia, înainte de a fi votat în Camera Deputaților, a precizat Iordache, la finalul şedinţei.

„Comisia specială a fost înfiinţată tocmai pentru a pune în concordanţă legislaţia existentă cu deciziile Curţii Constituţionale. Noi tocmai asta am făcut şi vreau să vă spun că noi am ţinut cont de deciziile Curţii. Printre altele, am fost atacaţi permanent că încercăm să politizăm Justiţia, să subordonăm Justiţia. Eu am cerut de la începutul dezbaterilor să îmi precizaţi un singur articol care subordonează Justiţia sau, într-un fel sau altul, modifică legislaţia penală. De fiecare dată, aţi invocat faptul că ar trebui să solicităm un punct de vedere al Comisiei de la Veneţia. Eu v-am solicitat, stimaţi colegi, înainte de a ne critica, haideţi să citim. Dacă am citi mai mult şi dacă am citi cu atenţie deciziile CCR, la fiecare din cele trei decizii CCR ne precizează foarte clar că acele modificări pe care noi le-am făcut şi le-am propus nu afectează în niciun fel independenţa Justiţiei, iar modificările pe care le-am făcut sunt în concordanţă cu deciziile Comisiei de la Veneţia", a declarat Florin Iordache.

Citeşte mai multe despre:   legi,   justiție_1