Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică UN CERCETAT PENAL, susținut de PSD pentru preluarea conducerii TRANSELECTRICA

UN CERCETAT PENAL, susținut de PSD pentru preluarea conducerii TRANSELECTRICA

Un articol de: - 04 Mai 2018, 14:27
UN CERCETAT PENAL, susținut de PSD pentru preluarea conducerii TRANSELECTRICA Politică

Adrian Constantin Rusu, cercetat penal într-o cauză ce vizează contracte păguboase administrate de acesta chiar la Transelectrica, este pe care să preia conducerea companiei. El are susținerea PSD pentru această poziție, fiind totodată un apropiat al actualului președinte al ANRE, Dumitru Chiriță.

La început de weekend, board-ul Transelectrica se va întruni pentru a decide asupra funcției de director general al Transelectrica.

Adrian Constantin Rusu a mai fost membru al directoratului Transelectrica în 2013, atunci când doar după câteva luni a fost dat afară tocmai pentru că superiorii săi descoperiseră că în noua și influenta sa calitate încerca să facă afaceri personale în numele Transelectrica.

După acest episod, Rusu a continuat totuși să fie director de mentenanță în Transelectrica până în 20 aprilie 2018, atunci când a fost numit din nou membru în directoratul colosului Transelectrica, în ciuda faptului că în urma Raportului din 2016 al Curțîi de Conturi, pentru contractele păguboase cu SC Smart SA, contracte făcute și administrate de Rusu ca director de mentenanță al Transelectrica, s-a făcut o plângere penală la DNA, plângere care s-a transformat într-un dosar penal, scrie stiripesurse.ro.

Separat de implicarea sa în semnarea acestui contract păgubos cu SC Smart SA, Rusu asigura managementul actului de exploatare și mentenanță, într-o perioada în care ANRE aplica o amendă contravențională pentru lipsa lucrărilor de mentenanță și punerea în pericol a sistemului energetic național. Rusu este amendat chiar de ANRE, rezultatul fiind contractul păgubos cu SC Smart SA, la un preț supraevaluat, cu încălcarea procedurilor legale.

Citeşte mai multe despre:   Adrian Constantin Rusu,   PSD,   Transelectrica