Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cererea lui Eugen Teodorovici de amânare a Congresului PSD, respinsă de Tribunalul București

Cererea lui Eugen Teodorovici de amânare a Congresului PSD, respinsă de Tribunalul București

Un articol de: Elena Stanciu - 21 Aug 2020, 17:09
Cererea lui Eugen Teodorovici de amânare a Congresului PSD, respinsă de Tribunalul București Foto Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Cererea lui Eugen Teodorovici de amânare a Congresului PSD, programat pentru sâmbătă, 22 august, a fost respinsă, vineri, de Tribunalul București. Fostul ministru al Finanțelor solicitase amânarea Congresului până în momentul în care instanța ar fi venit cu o soluție în cazul cererii prin care el a contestat conducerea interimară a PSD, informează Agerpres

 

Tribunalul București a respins cererea lui Eugen Teodorovici de amânare a Congresului PSD

 

În adresa către Tribunalul București, Teodorovici solicita "luarea măsurii amânării lucrărilor Congresului Extraordinar al Partidului Social Democrat convocat pentru data de 22 august 2020, până la judecarea acţiunii civile ce se află pe rolul Tribunalului Bucureşti - secţia IV civilă, înregistrată sub nr. 21113/3/2020 din data de 20.08.2020. Apreciez că sunt întrunite cerinţele prevăzute de lege pentru promovarea acţiunii în procedura ordonanţei preşedinţiale", se aarată într-un document publicat de Eugen Teodorovici pe Facebook.

 

Eugen Teodorovici a contestat în instanță actuala conducere a PSD

 

Anterior, Teodorovici, care candidează la Congresul de sâmbătă pentru funcția de președinte al PSD, a formulat o cerere la Tribunalul București, prin care a solicitat să fie recunoscut oficial de către Autoritatea Electorală Permamentă și instituțiile cu atribuții în domeniu drept singurul membru al conducerii executive a PSD care încă este în funcție.

Potrivit acestuia, el este singurul reprezentant ales legal şi statutar la Congresul PSD din 29 iunie 2019. În plus, Teodorovici solicită instanței să constate caracterul nelegal al deciziilor emise după data de 29 iunie 2019 de către actuala conducere a PSD, pe care el o consideră ”ilegală”.

 „Subsemnatul Eugen Orlando Teodorovici, în calitate de președinte executiv al PSD, sunt singurul membru al organelor de conducere executivă ale partidului aflat în continuare în funcție. Depun prezenta adresă cu scopul de a asigura corecta informare atât a instituțiilor publice având competențe în organizarea și funcționarea partidelor politice (printre care Autoritatea Electorală Permanentă), precum și a terților, pentru a asigura corecta respectare a caracterului de informație de interes public al datelor din Registrul partidelor politice”, se arată solicitarea lui Eugen Teodorovici.Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

În replică la gestul colegului său de partid, liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu a declarat: „Știți că era o emisiune, copiii spun lucruri trăsnite. Se pare că și oamenii mari”.

 

Eugen Teodorovici și Marcel Ciolacu candidează la președinția PSD la Congresul din 22 august

 

Eugen Teodorovici a anunțat în luna iulie că va candida pentru funcția de președinte al PSD, actuala conducere a formațiunii „lasă” Guvernul Orban „să-și facă de cap”.

„Guvernul PNL este un Guvern incapabil. Conducerea interimară a PSD lasă acest Guvern să-şi facă de cap. (...) PSD nu poate să continue în acest mod. Nu poţi să stai în Opoziţie nouă luni. (...) Astăzi îmi anunţ candidatura pentru funcţia de preşedinte al PSD”, a declarat atunci Eugen Teodorvici.

Contracandidatul său, Marcel Ciolacu, a precizat, atunci când și-a anunțat proiectul politic cu care candidează la şefia PSD, că, prin ”Reconstrucţia PSD – o viziune politică de stânga pentru un partid european”, dorește o nouă echipă cu care să reușească să recâștige prestigiul PSD.

 

Citeşte mai multe despre:   Eugen Teodorovici,   Tribunalul Bucuresti ,   PSD,   Congres PSD