Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cernea: Lista urgențelor e uriașă, dar Firea dă banii bucureștenilor pe Catedrala Mântuirii Neamului și pe alte biserici. Acest lucru scandalos ar trebui să genereze demisii

Cernea: Lista urgențelor e uriașă, dar Firea dă banii bucureștenilor pe Catedrala Mântuirii Neamului și pe alte biserici. Acest lucru scandalos ar trebui să genereze demisii

Un articol de: - 09 Aug 2016, 18:01
Cernea: Lista urgențelor e uriașă, dar Firea dă banii bucureștenilor pe Catedrala Mântuirii Neamului și pe alte biserici. Acest lucru scandalos ar trebui să genereze demisii Politică

Conducerea PSD-istă a Bucureștiului a pus gând rău spațiilor verzi și manifestărilor culturale și sportive, dar ”culmea acțiunilor care înfrâng demnitatea acestui oraș” este acordarea uriașei sume de 15 milioane de lei - bani publici - Catedralei Mântuirii Neamului și a altor 4,5 milioane Mănăstirii Antim, scrie deputatul independent Remus Cernea, într-un articol pentru Vox Publica.

Bucureștenii au nevoie de spitale bine dotate, curate, cu medici bine plătiți, de clădiri consolidate care să nu se prăbușească la primul cutremur, de măsuri care să-i determine să folosească mai mult bicicletele și transportul în comun și mai puțin mașinile personale care poluează și îngreunează traficul.

”Lista urgențelor este uriașă or, într-o astfel de situație, să susții acordarea de bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului și pentru alte biserici este un lucru scandalos care ar trebui să genereze demisia politicienilor care vehiculează asemenea idei. Prin acest gest arată o dată în plus că este pregătită să irosească banii contribuabililor bucureșteni și că viața locuitorilor acestui oraș nu are șanse să se îmbunătățească atâta timp cât doamna Firea va fi primar”, a scris Cernea în articol.

Deputatul îi cere public demisia Gabrielei Firea pentru modul dezastruos în care și-a început manatul și pentru că Bucureștiul are nevoie de un primar care să cunoască necesitățile orașului și să cheltuiască banii contribuabililor în consecință. În opinia lui Remus Cernea, politicienii precum Firea nu înțeleg vremurile în care trăiesc și au mentalități rămase în trecut.

”Așa cum susțin de aproape 20 de ani în spațiul public, nici în ceea ce privește construirea unei biserici ortodoxe, nici în ceea ce privește construirea unei moschei sau a oricărui alt nou lăcaș de cult, statul nu are a se amesteca în nici un fel, nici prin acordarea de terenuri, nici prin susținerea financiară a costurilor respectivelor construcții”, a mai scris deputatul independent.

De altfel, acesta insistă că separația dintre stat și biserică este esențială pentru a avea o democrație modernă. Statul poate interveni pentru renovarea unor vechi lăcașe de cult, care sunt monumente istorice intrate în patrimoniul arhitectural al țării, dar, pentru a respecta legea 489/2006, nu ar trebui să intervină deloc în ceea ce privește noile lăcașe de cult.

Remus Cernea nu o critică doar pe Gabriela Firea, ci și pe cei care ar fi trebuit să i se opună și nu au făcut-o: ”în loc să se afirme ca o voce puternică față de derapajele cu care a început mandatul doamnei Firea, cei de la care am fi așteptat luări de poziție viguroase fie au tăcut, fie s-au înscris în linia celor care vor să acorde bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului, fie s-au complăcut în luarea unor poziții de intensitate moderată”.