Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cezar Preda, implicat într-un scandal uriaş de corupţie: Cum se apară deputatul PNL

Cezar Preda, implicat într-un scandal uriaş de corupţie: Cum se apară deputatul PNL

Un articol de: - 23 Apr 2018, 14:01
Cezar Preda, implicat într-un scandal uriaş de corupţie: Cum se apară deputatul PNL Politică

Organismul independent de anchetă asupra acuzaţiilor de corupţie în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei şi-a prezentat raportul întocmit după verificările efectuate pe parcursul unui an, cu referire la situaţia raportorilor APCE în Azerbaidjan.

În documentul cu acuzaţii grave de corupţie este menţionat şi numele deputatul PNL Cezar Preda care a fost raportor al APCE în Azerbaidjian.

"Dl. Cezar Florin Preda a încălcat paragrafele 1.1.3 şi 2.1 din Codul de Conduită al raportorilor Adunării Parlamentare a Consiliului Europei şi Codul de Conduită al Comitetului de Monitorizare", este concluzia raportului.

"Deşi domnul Preda a fost convocat în mod repetat pentru a da explicaţii verbale, prin email, în datele de 12 şi 27 septembrie, 12 octombrie, 9 şi 28 noiembrie 2017 şi 12 ianuarie 2018, nu a răspuns niciodată la solicitările Organismului de Anchetă", se mai precizează în raport.

Comisia de anchetă 'a stabilit că există o puternică suspiciune că anumiţi membri actuali şi foşti ai APCE s-au implicat în activităţi de corupere în favoarea Azerbaidjanului', în scandalul cunoscut sub numele de 'Caviargate', se arată în comunicat. 

Întrebat despre acuzaţiile ce îi sunt aduse în raport, Cezar Preda s-a apărat afirmând că este o marie prostie să se vorbeacă despre el şi afaceri cu petrol în Azerbaidjan.

”Vreau să facem două precizări. Eu sunt acuzat pentru abateri de la codul de conduită etică. Modul în care este judecat un raportor este în baza raportului pe care îl prezintă. Am prezentat cel mai critic raport la adresa Azerbaidjanului. Aceste alegații nu sunt de corupție. Să spui că Cezar Preda are afaceri cu petrol în Azerbaidjan, vă dați seama ce prostie? Familia mea a fost în Azerbaidjan în timpul Jocurilor Europene, au fost foarte mulți români acolo. Eu atunci nici nu eram raportor pe Azerbaidjan. Soția și fata mea au fost acolo, au stat trei zile, s-au întors, foarte bine. Ce nu e normal în asta? Pentru jurnaliști e normal să dezbateți aceste lucruri. La absolut raportorii le-au găsit câte un articol din codul de conduită. Nu zic de cei acuzați de corupție, e treaba lor” a spus Cezar Preda la Antena 3.

”În martie am votat în biroul APCE ca cei care au refuzat să conlucreze cu acei judecători să se autosuspende. M-am autosuspendat de aseară. Acum, la Camera Deputaților, corespondența s-a făcut cu Parlamentul României, nu pe adresa mea de mail. De ce nu m-aș fi dus eu să vorbesc cu Comisia? Sunt abateri de conduită, nici nu ridică suspiciuni. Eu nu vreau să mă disculp. Eu nu ies din procedură” a spus Cezar Preda, explicând de ce nu a comunicat cu autorii raportului.
 

Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Citeşte mai multe despre:   Cezar Preda,   PNL,   Azerbaidjan