Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cezar Preda face lumină în scandalul TĂIATULUI PORCILOR la VILELE SRI: "Ei au fost STATUL PARALEL, politicienii care se duceau la acele CHERMEZE"

Cezar Preda face lumină în scandalul TĂIATULUI PORCILOR la VILELE SRI: "Ei au fost STATUL PARALEL, politicienii care se duceau la acele CHERMEZE"

Un articol de: - 08 Mar 2018, 18:34
Cezar Preda face lumină în scandalul TĂIATULUI PORCILOR la VILELE SRI: "Ei au fost STATUL PARALEL, politicienii care se duceau la acele CHERMEZE" Foto: banatulmeu.ro Politică

Deputatul PNL Cezar Preda a vorbit joi despre obsesia PSD privind "statul paralel", precum şi despre "chermezele de la vilele SRI" pe care le invocă actualii şi foştii lideri social-democraţi în disputele dintre ei.
Într-o conferinţă de presă susţinută la Târgovişte, deputatul liberal, care este şi membru în comisia parlamentară pentru controlul SRI, a afirmat că el nu a fost invitat vreodată la chermeze ale SRI, susţinând că ''politicienii care se duceau acolo şi puneau ţara la cale'' sunt statul paralel

''Eu de multe ori am fost acuzat de cei care cred că aceste instituţii au jucat rolul unui aşa-zis stat paralel că le ţin partea. Am spus-o şi o repet: nu am fost niciodată la nicio chermeză. Or să fii preşedintele comisiei, să fii membru de 13 ani şi jumătate în comisiile de control ale serviciilor şi să nu participi la tăierea porcului sau la anumite zile onomastice arată că nu toată lumea beneficia de aceste invitaţii, decât cei apropiaţi. Păi dacă au fost apropiaţi, arată că ei au fost statul paralel: politicienii care se duceau acolo şi puneau ţara la cale. Acesta este adevărul şi văd că încet, încet iese la iveală'', a spus Preda, potrivit Agerpres. 

Liberalul a adăugat că declaraţiile pe care le-a făcut fostul şef al SRI, George Maior, la comisia parlamentară, au conţinut mai multe informaţii, nu doar câte chermeze s-au ţinut şi cine a participat la acestea. 
''Voi prezenta în urma studierii foarte amănunţite a stenogramei domnului ambasador Maior şi răspunsurile pe care domnia sa le-a dat la multiplele întrebări, pentru că în presă a reieşit că domnul ambasador Maior fost director SRI, a fost invitat la comisie şi ceea ce a rezultat din invitaţia domniei sale a fost câte chermeze s-au ţinut şi cât de legal au fost şi cine erau participanţii. Ori asta a fost o chestiune foarte scurtă şi foarte direct rezolvată. Dar foarte importante sunt şi răspunsurile pe care fostul director SRI le-a dat la întrebări legate de alegaţiile din presă sau de afirmaţiile celor care au fost invitaţi, de subiectele care sunt pe agenda zilei, cu privire la protocoale, la legalitatea protocoalelor, la votul în CSAT, la modul cum anumiţi ofiţeri de informaţii puteau derapa în ce priveşte atribuţiile lor, imixtiunea în justiţie'', a precizat Cezar Preda

Deputatul PNL a subliniat că George Maior a răspuns clar la aceste lucruri. 
''Domnul ambasador a răspuns foarte exact la aceste lucruri şi cred că era normal să le prezentăm. Am preferat să prezentăm numai dacă domnul Dragnea a fost la chermezele respective şi dacă alături de domnia sa au mai fost şi alţi responsabili din instituţiile statului. Nu cred că era o noutate pentru cineva sau... e secretul lui Polichinelle. Au fost toţi! Ei acolo au fost toţi'', a mai susţinut Preda, fără să dea detalii.
 

Citeşte mai multe despre:   Cezar Preda,   chermeze,   SRI,   statul paralel,   Liviu Dragnea,   George Maior