Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cazul cimitirului din Valea Uzului. UDMR somează Ministerul Culturii să dea noi explicații și îl acuză de încălcarea legii

Cazul cimitirului din Valea Uzului. UDMR somează Ministerul Culturii să dea noi explicații și îl acuză de încălcarea legii

Un articol de: Redacția B1.ro - 03 Iul 2019, 15:43
Cazul cimitirului din Valea Uzului. UDMR somează Ministerul Culturii să dea noi explicații și îl acuză de încălcarea legii Politică

Attila Korodi, liderul deputaților UDMR, a solicitat explicații Ministerului Culturii despre bazele juridice ale emiterii unui aviz favorabil pentru amplasarea în Cimitirul din Valea Uzului a unor simboluri ce par a fi legionare. De asemenea, el a solicitat Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel” analizarea simbolisticii crucilor de beton amplasate în Cimitirul din Valea Uzului.

”În documentul trimis celor două instituţii, legiuitorul UDMR s-a interesat de temeiul legal în baza căruia Ministerul de resort a eliberat săptămâna trecută un aviz favorabil pentru conceptul ansamblului monumental format din soclu şi 50 de cruci de beton.  Korodi a solicitat totodată Institutului Elie Wiesel o analiză a imaginii monumentului din perspectiva simbolurilor afişate, deoarece, potrivit multor opinii, există o asemănare frapantă dintre acestea şi simbolurile Mişcării Legionare, organizaţie considerată de factură nazistă şi interzisă prin lege în România. De asemenea, din fotografiile realizate cu ocazia sfinţirii ansamblului monumental, în data de 6 iunie a.c., participanţii la ceremonie au etalat simboluri pe care mulţi le-ar considera de natură fascistă, extremistă – se arată în scrisoarea adresată Institutului Naţionale pentru studierea Holocaustului”, a transmis UDMR, într-un comunicat.

SUPER ECLIPSA! FENOMENUL APOCALIPTIC ANUNȚAT DE APOSTOLI! URGIA LOVEȘTE PESTE CÂTEVA ZILE (IMAGINI DE INFARCT)

Attila Korodi a declarat că nu poate înțelege cum un minister poate emite avize contrar prevederilor legale și acuză instituția că se contrazice singură: ”Este de neînţeles faptul că un minister poate emite avize contrar prevederilor legale aflate în vigoare, în condiţiile în care, cu o lună mai devreme, acelaşi minister a constatat că nu pot fi inaugurate crucile de beton amplasate ilegal,  deoarece acestea nu beneficiau de avizul favorabil privind concepţia artistică a obiectivului. Cu toate acestea, inaugurarea, după cum ştim bine, a fost organizată totuşi, în 6 iunie”.

TRAGEDIA MOMENTULUI! RĂMAS BUN, MIHAI CONSTANTINESCU! IMAGINI BOMBĂ CU LOCUL UNDE VA FI ÎNMORMÂNTAT (GALERIE FOTO)

El a mai adăugat că, din datele furnizate public de Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor (ONCE) rezultă faptul că, în cimitirul din Valea Uzului sunt înhumate osemintele a 11 ostaşi români, în timp ce în lucrarea supusă avizării se doreşte amplasarea unui număr de 50 de cruci cu inscripţia Erou român necunoscut.

Liderul UDMR a mai afirmat că a constatat ”o similitudine aproape perfectă” între simbolistica crucilor de beton amplasate de primăria comunei Dărmăneşti și simbolurile folosite de mişcările legionare: ”De asemenea, avem fotografii ale participanţilor la festivitatea de inaugurare a monumentului, din 6 iunie, care au afişat simboluri fasciste. În România legea interzice folosirea simbolurilor cu caracter legionar, fascist, rasist, xenofob şi ale gărzii de fier, iar afişarea în orice fel al acestor simboluri este considerată infracţiune”.

LACRIMI ÎN TELEVIZIUNE! BIATA TEO TRANDAFIR! CARMEN HARRA A FĂCUT ANUNȚUL CUMPLIT! NU MAI ARE NICIO ȘANSĂ (GALERIE FOTO)

 

A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Citeşte mai multe despre:   Valea Uzului,   UDMR,   Attila Korodi,   Ministerul Culturii