Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cine este Constantin Iacov, omul pe care Dragnea l-a acuzat că a încercat să preia guvernul cu forța (VIDEO)

Cine este Constantin Iacov, omul pe care Dragnea l-a acuzat că a încercat să preia guvernul cu forța (VIDEO)

Un articol de: - 21 Iun 2017, 17:48
Cine este Constantin Iacov, omul pe care Dragnea l-a acuzat că a încercat să preia guvernul cu forța (VIDEO) Politică

Liviu Dragnea a declarat că au fost câțiva politicieni și oameni de afaceri care au încercat să preia guvernul prin forță și au eșuat. Întrebat care ar fi acei afaceriști, șeful PSD l-a dat exemplu pe Constantin Dumitru Iacov, fost patron al clubului de fotbal FC Național și un apropiat al lui Victor Ponta.

PSD a ieșit întârit, dar n-a fost ușor. Sunt presiuni din toate părțile pentru ca această coaliție să nu reușească să-și ducă programul de guvernare până la capăt. Acestă încercare a unui grup de câțiva politicieni și oameni de afaceri de a prelua prin forță acest guvern a eșuat”, a declarat Dragnea.

La insistențele jurnaliștilor, acesta a dat amănunte: ”Şi eu şi colegii mei ştim din primele două zile oameni din Guvern, foşti oficiali din Guvern care au fost daţi afară, spuneau printre alţii de un om Costi Iacov, care suna, care mergea peste secretarul general al Guvernului în funcţie, peste secretarul general adjunct, o doamnă care era în spital cu perfuzii, şi care suna şi în partid. Pe lângă noul lider politic, domnul Jianu, care îşi suna şi foştii profesori să-i convingă, suna şi acest domn prin partid”.

Dragnea, întrebat despre oamenii de afaceri care au încercat să preia guvernul cu forța: Foşti oficiali din Guvern spuneau, printre alţii, de un om Costi Iacov

Costi Iacov a fost președinte al clubului de fotbal FC Național din București. Numele său apare în diverse scandaluri din lumea fotbalului.

În declarația de avere din 2014, acesta scria că deține circa 50 de terenuri agricole și șase terenuri intravilane, din care trei în București, două în Buftea (Ilfov) și unul în Săcele (Brasov), două case de vacanță în Ilfov și Brașov, un apartament în București și două spații comerciale în București. El a mai declarat atunci că are o colecție de ceasuri în valoare de 800.000 de euro, conturi bancare de 3,8 milioane de euro și 2,9 milioane de lei și acțiuni la mai multe societăți comerciale. De fapt, Costantin Iacov este atât de bogat, încât l-a împrumutat pe un anume Florin Trifan cu cinci milioane de euro cash.

Potrivit unui articol din 2006 din ”Ziua”, în 2000, Constantin Iacov a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare pentru violare de domiciliu, distrugere și lovire.

Iacov a fost impus de guvernarea Ponta în conducerea SMART SA, o societate cu o miză extrem de importantă, dat fiind că gestiona toate contractele de mentenanță ale Transelectrica. Practic, tot ce înseamna menentanța rețelei de transport al energiei intra în sarcina SMART SA, preciza Hornews, într-un articol din ianurie 2016.Informaţia orei îl are în centru pe Radu Mazăre, care tocmai a...

Potrivit unui articol ”Cotidianul” din aprilie 2016, Constantin Iacov şi Cristian Borcea au apărut pe o listă publicată de Digi 24 ce arăta operaţiunile sale prin intermediul unui offshore din Panama. Iacov, în schimb, a spus că ”nu are treabă” cu Panama. 
În 2007, Iacov a cumpărat numeroase terenuri lângă Bacău şi a fost în capul listei despăgubiţilor când s-a construit şoseaua de centură a municipiului, se mai arată în același articol. Dat fiind că Dumitru Dragomir a spus despre acesta că nici nu avea după ce să bea apă, rămâne întrebarea cum a reuşit Iacov să cumpere toate terenurile respective aşa, dintr-o dată.

Citeşte mai multe despre:   Liviu Dragnea,   PSD,   Victor Ponta