Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică „Cioloș îi fură partidul lui Barna”. Dacian Cioloș, tot mai aproape să pună mâna pe șefia USR-PLUS, după ce a apelat la metoda autobuzul, „o bagabonțeală PSD-istă cu profil electoral” (VIDEO)

„Cioloș îi fură partidul lui Barna”. Dacian Cioloș, tot mai aproape să pună mâna pe șefia USR-PLUS, după ce a apelat la metoda autobuzul, „o bagabonțeală PSD-istă cu profil electoral” (VIDEO)

Un articol de: Traian Avarvarei - 26 Apr 2021, 19:52
„Cioloș îi fură partidul lui Barna”. Dacian Cioloș, tot mai aproape să pună mâna pe șefia USR-PLUS, după ce a apelat la metoda autobuzul, „o bagabonțeală PSD-istă cu profil electoral” (VIDEO) Foto: Inquam Photos / George Calin Politică

Împreună, doar în teorie - cam așa arată USR și PLUS după ce Curtea de Apel București a aprobat fuziunea celor două formațiuni. În practică, tensiunile dintre taberele Barna și Cioloș sunt tot mai acute, dat fiind că urmează alegerile interne pentru desemnarea conducerilor din filiale și a șefiei unice a partidului. Dan Barna se vizează șef, dar nici Dacian Cioloș nu se lasă mai prejos.

Subiectul a fost comentat de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, în ediția de luni a emisiunii ”Bună, România!”, difuzată pe B1 TV.

Cum alegerile interne din USR-PLUS se vor desfășura prin referendum organizat în rândul membrilor, acum fiecare dintre cele două tabere se chinuie să atragă un număr cât mai mare de susținători. Cât mai mulți membri PLUS înseamnă victoria sigură pentru Dacian Cioloș. Iar dacă e să ne uităm pe situația din București, deznodământul acesta pare a fi.

Potrivit surselor B1.RO, numărul de membri cu drept de vot la referendum de la USR, respectiv PLUS e cel de la data aprobării de către judecătorie a procesului de fuziune. La acea dată, PLUS avea 6.338 de membri, în timp ce USR doar 3.793. Mai mult, din numărul total de USR-iști în București, aproape 1.000 sunt suspendați din partid fie pentru că nu au plătit cotizația mai mult de șase luni, fie pentru că au îndrăznit să critice conducerea partidului. S-a ajuns aici după ce tabăra Cioloș a apelat inclusiv la așa-numita ”metodă autobuzul”.
Astfel, deși USR s-a construit practic la nivel național pornind din USB (Uniunea Salvați Bucureștiul) și acum e o formațiune puternică în Capitală, ”partidulețul” lui Cioloș stă mai bine la numărul de membri, adică singurul criteriu care contează cu adevărat în alegerea viitoarei conduceri a partidului.

„Îmi pare așa, la o primă și superficială impresie, că Dacian Cioloș îi fură partidul lui Dan Barna, cum i l-a luat Dan Barna lui Nicușor (Dan) pe vreumuri”, susține Răzvan Zamfir.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, despre scandalul din USR-PLUS

 S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!

„Sunt separat împreună. Acum urmează un congres. Fuziunea a avut loc. Am văzut că Dan Barna se prezintă peste tot ”președinte USR-PLUS”... Deci el s-a născut să fie președinte. Cred că așa a și făcut la primul lui interviu de angajare: ”Și ce fel de post ați viza?”, ”Nu știu nu fac nazuri, sunt la început de drum, ce fel de posturi de președinte ați avea?”. Acum, înțeleg că și Cioloș își dorește să fie președinte, alt președinte și el!

De asta și-a făcut partid - ca să fie președinte. Nu poți să spui că și-a făcut partidul ăla ca să schimbe clasa politică. Voia doar să schimbe clasa politică pe cont propriu sau cu alți prieteni, se ducea să se înscrie în USR, acolo unde erau deja #oameninoi, totul era pregătit. N-aveai de ce să-ți faci tu USR-ul tău... Eu n-am reușit să înțeleg de la niciun PLUS-ist de ce nu s-a înscris în USR, de ce s-a înscris în PLUS... PLUS e tot un fel de USR, dar pe portocaliu. Tre' să rămână doar unul, că nu pot sta ca la AUR...”, a susținut Răzvan Zamfir.

PLUS are un număr de membri aproape dublu în Capitală, după ce a folosit ”metoda autobuzul”, adică „o bagabonțeală PSD-istă cu profil electoral”, după cum a catalogat-o Zamfir.

El a ironizat apoi lupta de putere dintre USR și PLUS: „Nici nu știi care e mai bun, plânge sufletul în noi în ideea că va trebui să renunțăm la unul dintre ei...”.

„Îmi pare așa, la o primă și superficială impresie, că Dacian Cioloș îi fură partidul lui Dan Barna, cum i l-a luat Dan Barna lui Nicușor (Dan) pe vreumuri”, a continua Zamfir.

Radu Buzăianu a amintit că, la vremea respectivă, disensiunile din USR au pornit de la poziționarea pe tema referendumului privind familia tradițională. Nicușor Dan afirmase atunci că fiecare parlamentar USR ar trebui să voteze după cum îi dictează conștiința. 

„Atunci a zis Nicușor Dan: ”dacă vreți să vă poziționați, facem un vot și dacă vreți să vă poziționați, eu am plecat”. Și s-a făcut un vot în cadrul partidului, dar, din cauza mișcării produse de Barna și Ghinea, au fost băgați foarte mulți oameni noi și la vot, într-o mică proporție, mai mulți au zis să se poziționeze pe tema referendumului”, a expicat Buzăianu.

Zamfir a spus apoi că îi e greu să creadă că în Capitală ”partidulețul” PLUS e mai mare decât USR (pornit din USB - Uniunea Salvați Bucureștiul).

„Când, Doamne iartă-mă, a devenit PLUS principala forță politică din Capitală? Principala forță politică din Capitală cred eu că e totuși USR... Asta e o formațiune născută în Capitală, aici a reușit nucleul vechi din USR să impună candidat pe Nicușor Dan, un independent susținut de toate partidele non-PSD-iste, mai puțin PMP al lui Băsescu. Acum te trezești că are Cioloș mai mulți oameni aici... Asta e problema! Deci faci metoda autocarul în Capitală, nu faci în teritoriu unde e mai discret?”, a mai spus Răzvan Zamfir, în emisiunea ”Bună, România!”, difuzată pe B1 TV.

Citeşte mai multe despre:   USR-PLUS,   Dacian Ciolos,   Dan Barna,   alegeri interne