Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cioloș îi răspunde lui Dragnea: "Guvernul nu a modificat Codul fiscal prin Hotărâre de Guvern. Rezolvăm problemele care ne apar în cale, pe care nu le-am creat noi"

Cioloș îi răspunde lui Dragnea: "Guvernul nu a modificat Codul fiscal prin Hotărâre de Guvern. Rezolvăm problemele care ne apar în cale, pe care nu le-am creat noi"

Un articol de: - 11 Aug 2016, 12:46
Cioloș îi răspunde lui Dragnea: "Guvernul nu a modificat Codul fiscal prin Hotărâre de Guvern. Rezolvăm problemele care ne apar în cale, pe care nu le-am creat noi" foto: andreicismaru.ro Politică

Dacian Cioloș a declarat joi că Executivul nu a modificat Codul Fiscal prin hotărâre de guvern așa cum a acuzat Liviu Dragnea.

Premierul a ținut să precizeze că doar "a clarificat lucrurile" scrise de Guvernul Ponta, adăugând că va modifica prin ordonanță de urgență Codul fiscal, astfel încât soțiile veteranilor de război să fie scutite din nou de la plata impozitelor, informează Adevărul.

"Guvernul nu a modificat nimic prin hotărâre de guvern, ci a clarificat lucrurile scrise în Codul fiscal. Așa cum am făcut de nenumărate ori, rezolvăm problemele care ne apar în cale, probleme pe care nu le-am creat noi. Vom modifica Codul fiscal gândit și promovat de Guvernul precedent și vom corecta această nedreptate făcută veteranilor și familiilor lor. Lucrurile sunt clare din punctul nostru de vedere. Greșeala este în Codul fiscal în care, la acest punct, formularea este ambiguă, spre deosebire de textul din Codul fiscal precedent, unde lucrurile erau limpezi în ceea ce-i privește pe veterani și pe văduvele de război. Problema izvorăște de acolo, din faptul că unele prevederi din vechiul Cod fiscal nu au fost transpuse în cel nou, cu o formulare la fel de clară. Nu aveam cum să modificăm noi prevederile Codului prin hotărâre de guvern", a declarat Cioloș.

Cioloș a adăugat că soțiile veteranilor de război au fost nevoite să plătească impozit din cauza prevederilor din noul Cod fiscal, asumat de Guvernul Ponta și adoptat în Parlament de majoritatea PSD.

"Conform vechiului Cod fiscal, până în 2015, scutirea fiscală se aplica integral pentru proprietățile deținute în comun de soți — veteran de război, văduvă de război sau văduvă nerecăsătorită. Cota parte se aplica numai pentru proprietățile deținute de aceștia împreună cu alte persoane decât soțul sau soția. Din ianuarie 2016, potrivit noului Cod fiscal, veteranii de război, văduvele de război și văduvele nerecăsătorite beneficiază în continuare de scutirile de la plata impozitelor și taxelor locale. Din păcate, soțiile, soții acestora nu mai beneficiază de scutire pentru cota parte din clădirea sau terenul pe care le dețin împreună, pentru că un articol din vechiul Cod fiscal nu a fost preluat în noua lege. Este o problemă, este o nedreptate făcută veteranilor și familiilor lor și o vom rezolva. Dacă problema de fond a domnului Dragnea este într-adevăr scutirea de taxe a veteranilor și a familiei acestora pentru imobilul în care locuiesc împreună, am spus-o deja clar, vom rezolva această problemă. Nu prin interpretări ale ambiguităților din Codul fiscal în norme, ci prin formulări clare ale Codului fiscal", a explicat Cioloș.

Citeşte mai multe despre:   premier,   Liviu Dragnea,   probleme,   Cod Fiscal