Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică În trecut îl înjura pe Soros, acum e în partidul lui Cioloș: Fost membru al formațiunii lui Marian Munteanu, etichetat drept ”extremist”, face parte din Consiliul Național al PLUS. Deja se cere plecarea lui din partid 

În trecut îl înjura pe Soros, acum e în partidul lui Cioloș: Fost membru al formațiunii lui Marian Munteanu, etichetat drept ”extremist”, face parte din Consiliul Național al PLUS. Deja se cere plecarea lui din partid 

Un articol de: B1.ro - 30 Ian 2019, 18:09
Politică

Continuă seria dezvăluirilor despre persoane controversate care s-au alăturat formațiunii PLUS, conduse de fostul premier Dacian Cioloș. 

De această dată au ieșit la iveală informații despre Avram Fițiu, membru în Consiliul Național al PLUS, care, în trecut a fost candidat la alegerile parlamentare din partea partidului lui Marian Munteanu și s-a remarcat prin criticile sale la adresa oamenilor finanțați de magnatul George Soros, care fac parte din anumite cercuri politice. 

De curând, acesta a publicat pe Facebook mesaje, catalogate drept extremiste, referitoare la acuzații de trădare la adresa președintelui fracez, Emmanuel Macron, în contextul semnării pactului pentru migrație. 

”Am scris public și despre extremiștii din USR la vremea când ei au fost descoperiți, scriu și despre extremiștii din PLUS. Avram Fițiu, candidat din partea partidului lui Marian Munteanu, are o serie de astfel de mesaje. Nu ar fi aflat nimeni de el dacă nu ar fi fost în organul principal de conducere al PLUS, Consiliul Național, numit practic de Dacian Cioloș”, a remarcat, pe Facebook, Laurențiu Dincă.

În 2016, Avram Fițiu a fost candidatul formațiunii Alianța Noastră pentru România (ANR), înființate de Marian Munteanu, pentru un loc în Camera Deputaților. 

În aceeași perioadă, acesta scria pe Facebook despre oamenii finanțați de George Soros. 

”Cred si am dovezi ca reteaua Soros din intreaga lume (si nu numai) actioneaza in numele corectitudinii politice cu scopuri precise rezultate din filosofia scolii de la Frankfurt (ideologie comunist progresista contruita de Marx si Freud). Aceste scopuri vizeaza construirea unei noi societati, un fel de mix intre capitalism (libertinism in loc de liberalism) si comunism (minoritati in loc de proletari) translatand o ideologie comunista progresista din economie in zona culturala.
Se doreste constructia unei societati egalitariste (vezi experimentul sociopolitic esuat din tarile scandinave) in care echilibrul social s-ar putea realiza eliminind diferentele dintre oameni utilizand un limbaj corect politic ca terminologie (afroamericani si nu negri, romi si nu tigani, LGBT si nu homosexuali si lesbiene, mixare genetica rasiala intre albi si negrii in UE vezi cazul Frantei etc…). O societate comunist progresista precum chibuturile din Israel (vezi literatura specifica precum Le cite du soleil, etc…).

Romania nu a scapat de acest experiment social progresist care este jucat politic in toata Europa (Podemos in Spania, Zorii aurii in Grecia, Pegida in Germania, USR in Romania). In Romania experimentul inceput in 1990 capata alte valente astazi prin activarea retelei sub forma USR (mix antisistem si progresism) in care sunt amestecati oameni cu agenda precisa cu oameni de buna credinta care au cazut in capcana ideologiei antisistem construita pe fundamentul teoriei critice”, scria atunci Avram Fițiu, potrivit actualdecluj.ro.

Între timp, acest a ajuns să fie contestat și propriii colegi din PLUS. Unii dintre ei cer demisia din partid a lui Avram Fițiu, bun prieten și fost coleg de facultate cu Dacian Cioloș. 

”Dacă mi-ați fi spus ca voi face parte din Consiliul Național al unui partid nou, alături de simpatizanți ai curentelor de extremă dreaptă, nu aș fi crezut.

Domnule Avram Fițiu, dragă coleg în Consiliul Național al PLUS:

• Nu cred că dreptul la avort poate fi adus în discuție în Uniunea Europeană în 2019, așa cum considerați dumneavoastră. 
• Nu cred că “secularizarea și laicizarea se plătesc cu moartea”, așa cum credeți dumneavoastră. 
• Nu cred că putem educa generațiile tinere cu afirmații de genul “imigrația musulmană și romă e putreziciune”, așa cum o faceți dumneavoastră, preluând acestea de la mișcări de extremă dreaptă din Europa.
• Nu cred în retorica blamării refugiaților, care vin să distrugă Europa și nu cred ca “o nouă cruciadă” poate fi soluția. 
• Nu cred că tot ce iese din cadrul “familiei normale” (așa cum o definiți dumneavoastră) trebuie blamat sau jignit. Cred cu tărie în respectarea drepturilor fiecărei persoane, indiferent de religie, credință sau alte preferințe. 
• Nu cred ca “trebuie să trimitem la abator clasa politică a României”, așa cum îndemnați dumneavoastră. 
• Nu cred că educația sexuală în școli ar fi periculoasă, așa cum considerați dumneavoastră. 
• Nu cred în conspirații contra agriculturii românești sau contra poporului român. 
• Nu cred în produsele tradiționale pe care le promovați ca fiind vindecătoare de boli incurabile pentru moment.

Viziunea identitară, reacționară, bazată pe ură și pe manipulare nu fac parte din valorile mele.

Este clar că avem viziuni diferite despre evoluția societații și vă rog, așadar, să explicați aceste opinii ale dumneavoastră și să ne spuneți cum poate ajuta extrema dreaptă societății românești, europene și dezvoltării partidului PLUS”, a scris pe Facebook George Gima. 
 

Citeşte mai multe despre:   Dacian Ciolos,   Avram Fitiu,   PLUS
 
 
 
Loading...