Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ciprian Ciucu, după decizia privind luminițele de Crăciun în Sectorul 6: „Oamenii vor să mă axez pe priorități, pe ceea ce este cu adevărat important” / „Este contrar populismului gestul meu” (VIDEO)

Ciprian Ciucu, după decizia privind luminițele de Crăciun în Sectorul 6: „Oamenii vor să mă axez pe priorități, pe ceea ce este cu adevărat important” / „Este contrar populismului gestul meu” (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 17 Noi 2020, 11:14
Ciprian Ciucu, după decizia privind luminițele de Crăciun în Sectorul 6: „Oamenii vor să mă axez pe priorități, pe ceea ce este cu adevărat important” / „Este contrar populismului gestul meu” (VIDEO) Foto: Ciprian Ciucu / Facebook Politică

Sectorul 6 al Capitalei nu va avea în acest an deja obișnuitele luminițe de Crăciun. Decizia a fost anunțată de către primarul Ciprian Ciucu, care susține că iluminatul festiv ar fi costat în jur de 500.000 de euro, bani ce ar putea fi folosiți pentru o creșă sau pentru asfaltarea unei străzi. În direct pe B1 TV, marți, edilul și-a explicat gestul, unul pe care îl descrie ca fiind „contrar populismului”, și le-a răspuns celor care au criticat hotărârea, deși a mărturisit că se aștepta ca inițiativa sa să fie primită „cu foarte multă răceală și reticență”. Totuși, demersul său a fost primit bine de multă lume, lucru care l-a „surprins” și despre care spune că este „un semnal” că oamenii vor să se axeze „pe priorități, pe ceea ce este cu adevărat important”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ce a spus Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, despre decizia privind luminițele de Crăciun

 

Întrebat cum s-a ajuns la acele contracte-cadru care valorează o jumătate de milion de euro, primarul Ciprian Ciucu a răspuns: „Nu știu. Nu eram aici, nu eram în primărie. Ceea ce știu este că Sectorul 6 nu este acoperit de Primăria Capitalei. Din câte am înțeles, este o decizie mai veche a Gabrielei Firea. Nu prea s-a înțeles cu fostul primar, pe vremea aceea Gabriel Mutu, când au făcut design-ul. Fostul primar a decis să se ocupe personal de iluminatul public și a contractat două firme – una care să asigure iluminatul festiv în sector și una care să asigure iluminatul festiv doar în Parcul Drumul Taberei”.

Întrebat ce le transmite celor care susțin că gestul său ar fi unul populist și că o creșă sau un drum nu se pot construi numai cu 500.000 de euro, primarul Ciprian Ciucu a declarat: „Gestul meu este populist? Păi, nu, cred că populist e să arunci banii și să încânți oamenii cu luminițe – aia mi se pare mie populist. Este contrar populismului gestul meu. Că a fost primit bine, asta m-a surprins. Mă așteptam, din contră, să fie primit cu foarte multă răceală și reticență, dar e un semnal că oamenii vor să mă axez pe priorități, pe ceea ce este cu adevărat important. Știți ce? Chiar dacă nu îmi ajunge de o creșă, dar îmi ajunge de o jumătate de creșă, îmi ajunge să echipez modern o școală sau poate mai mult. De un drum poate să îmi ajungă, depinde cât de mare este drumul. Asta este ceea ce cred. M-am pus cumva în pielea mea de dinainte de a fi primar și m-am gândit ce mi-aș dori eu să facă primarul anul acesta – să pună luminițele sau să direcționeze banii către ceva mai important? Vreau să vă mai zic un lucru. Nu doar că mi s-au părut scumpe, dar mi s-au părut și urâte – bine, asta este o chestie  de gust. Eu înțeleg, chestiunea aceasta este subiectivă, dar parcă nu mi-a venit să dau atâția bani pe acele luminițe care mi se păreau, scuzați-mă, provinciale”.

Citeşte mai multe despre:   Ciprian Ciucu