Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Claudiu Manda: Dacă Parlamentul aprobă diminuarea bugetului SRI, serviciul trebuie să propună CSAT o redimensionare a activității sale

Claudiu Manda: Dacă Parlamentul aprobă diminuarea bugetului SRI, serviciul trebuie să propună CSAT o redimensionare a activității sale

Un articol de: B1.ro - 11 Feb 2019, 20:18
Politică

Claudiu Manda, președintele Comisiei comune din Parlament pentru controlul activității SRI, a afirmat, luni, că o eventuală decizie privind diminuarea bugetului Serviciului faţă de forma transmisă de către Guvern va fi luată în Comisiile de buget-finanţe, explicând că în cazul în care Parlamentul aprobă, consideră că SRI trebuie să propună CSAT o redimensionare a activităţii sale, scrie Agerpres.

„Am dat un aviz favorabil pe documentele pe care le-am avut. Nu am fost sesizaţi cu niciun amendament (...) Am văzut în spaţiul public acest amendament şi înţeleg că în Comisia de sănătate s-a dat un aviz favorabil. Decizia va fi luată, pentru că raportul se discută la Comisia de buget-finanţe (...). Este obligaţia statului faţă de angajaţii statului, în speţă angajaţii SRI, să asigure salariile, pensiile. De aici încolo, alte cheltuieli privind chirii, utilităţi, dotări, sigur că în funcţie de decizia Guvernului sau a Parlamentului se poate modifica (...). În contextul în care se alocă mai mulţi sau mai puţini bani pentru cheltuielile de personal sau la cheltuielile cu pensiile, la rectificare este foarte clar că Guvernul trebuie să asigure resurse pentru ca statul să poată să îşi plătească funcţionarii", a spus Manda după avizarea de către Comisia SRI a bugetului acestei instituţii.

Demnitarul a precizat că nu poate să spună dacă este o problemă de securitate naţională reducerea bugetului SRI, potrivit aceleiași surse.

„Nu ştiu dacă va face o reformă SRI. Nu este de competenţa comisiei să facă acest lucru. Eventual, poate să propună în CSAT (...) reorganizarea. Nu pot să evaluez eu dacă este o problemă de securitate naţională. (...) Am primit asigurări din partea domnului director adjunct al SRI că în acest moment resursele alocate pot duce la îndeplinirea misiunilor pe care le au. (...). Dacă proiectul va fi mai mare sau mai mic decât proiectul discutat în CSAT, e clar că SRI trebuie să se redimensioneze în creştere sau în scădere. Lucrul acesta nu poate să-l facă SRI singur. E obligat să meargă la CSAT şi să propună modificări de organigramă, de obligaţii, de sarcini, de priorităţi, de culegere de informaţii", a susţinut el.

Totodată, Claudiu Manda a adăugat că Parlamentul are dreptul de a aduce amendamente proiectului de buget pe care îl propune Guvernul pentru SRI.

„Avizul CSAT este pe un proiect de buget, Parlamentul are libertatea şi dreptul faţă de proiectul pe care îl propune Guvernul să intervină cu amendamente. De fiecare dată, în ultimii 14 ani, de când eu sunt în Parlament, bugetul nu a ieşit din Parlament exact aşa cum a ieşit din Guvern. Au fost amendamente", a mai afirmat Manda.

Citeşte mai multe despre:   Claudiu Manda,   SRI
 
Loading...