Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Șeful Comisiei SRI confirmă: Există două protocoale încheiate de SRI cu ÎCCJ. Unul dintre ele, trilateral

Șeful Comisiei SRI confirmă: Există două protocoale încheiate de SRI cu ÎCCJ. Unul dintre ele, trilateral

Un articol de: B1.ro - 23 Apr 2018, 20:47
Șeful Comisiei SRI confirmă: Există două protocoale încheiate de SRI cu ÎCCJ. Unul dintre ele, trilateral Politică

Claudiu Manda, președintele Comisiei parlamentare de control al SRI, a susținut că, într-adevăr, există două protocotoale încheiate de SRI cu ÎCCJ, la unul dintre ele participând și Parchetul General. Practic, există un protocol SRI-ÎCCJ și unul SRI-ÎCCJ-PG. Dezvăluirea a fost făcută pentru jurnalista Sorina Matei.

”1. Există într-adevăr două protocoale cu ÎCCJ!
2. Un protocol pe care l-a văzut C.Manda săptămâna trecută, l-a consultat şi este în vigoare, DAR este un protocol ÎN TREI, trilateral: SRI-PG-ÎCCJ de acces şi transfer "de informaţii tehnice securizate" şi pe care Manda l-a cerut la comisie. 
3. Şi mai este un protocol BILATERAL, între SRI şi ÎCCJ pe care l-a confirmat doamna Tarcea aseară, preşedintele ÎCCJ, încheiat în 2009 de Nicolae Popa şi expirat la 1 februarie 2014, şi pe care Manda o să-l ceară la comisie”, a scris Sorina Matei, pe Facebook.

Jurnalista atrage atenția că, pe lângă cele 66 de protocoale încheiate de SRI care sunt în vigoare, mai există multe altele care nu mai sunt în vigoare. 

”4. Ce este interesant este că SRI a anunţat până acum cele 67 de protocoale ÎN VIGOARE. 
Din cele 67 ÎN VIGOARE, a fost declasificat doar unul. Cel dintre PG şi SRI.
Pe lângă cele 66 rămase în vigoare, mai sunt MULTE ALTELE care nu mai sunt în vigoare, cum este cel cu ÎCCJ de care vorbeşte doamna Tarcea, sau sunt, şi pentru care SRI spune că pentru declasificare are nevoie de acordul părţilor/terților și/ sau de undă verde de la CSAT”, a mai scris Matei, pe Facebook. 
 

Citeşte mai multe despre:   SRI,   ICCJ,   Claudiu Manda