Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Claudiu Năsui: Am început procesul de reformă a companiilor de stat subordonate Ministerului Economiei (VIDEO)

Claudiu Năsui: Am început procesul de reformă a companiilor de stat subordonate Ministerului Economiei (VIDEO)

Un articol de: Raluca Tindeche - 09 Iun 2021, 20:27
Claudiu Năsui: Am început procesul de reformă a companiilor de stat subordonate Ministerului Economiei (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Ana-Maria Dumtiru Politică

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a declarat, miercuri, că a început procesul de reformă în companiile de stat din subordine. 

„Am început deja procesul de reformă a companiilor de stat în Ministerul Economiei. Depinde de cum le consideram că sunt şi filiale de filiale, sunt tot felul de participaţii, unele sunt minoritare, dar suficient cât să ai controlul, adică sunt diferite cazuri. Avem în jur de 70 de companii de stat la Ministerul Economiei, deci o sumă foarte mare, toate sunt în nişte situaţii financiare deplorabile, aş spune.

Sunt rezultatul a foarte mulţi ani de nepăsare sau chiar corupţie. Primul pas pentru a reforma aceste companii este să numim oameni profesionişti în Consiliul de Administraţie, care sunt cu adevărat profesionişti şi când spun cu adevărat profesionişti e prima oară când punem CV-urile pe pagina mea pe măsura ce facem numirile – totul este, dăm comunicat de presă, se găsesc uşor – oameni care au muncit esenţialmente în privat”, a spus Claudiu Năsui, potrivit Agerpres. 

„Tehnica şi strategia pe care le avem sunt să facem numirile în mod complementar, adică oamenii pe care îi numim să nu fie – dacă este o companie din industria de apărare – să nu fie toţi din industria de apărare pe care o avem, să facem numirile în mod complementar”, a mai adăugat el. 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Claudiu Năsui