Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Claudiu Năsui: „Ne dorim o deschidere cât mai rapidă a economiei, cu respectul normelor sanitare. Nu vă pot da în schimb o dată” / Ce spune despre călătoriile românilor în Grecia și alte state (VIDEO)

Claudiu Năsui: „Ne dorim o deschidere cât mai rapidă a economiei, cu respectul normelor sanitare. Nu vă pot da în schimb o dată” / Ce spune despre călătoriile românilor în Grecia și alte state (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 22 Apr 2021, 12:26
Claudiu Năsui: „Ne dorim o deschidere cât mai rapidă a economiei, cu respectul normelor sanitare. Nu vă pot da în schimb o dată” / Ce spune despre călătoriile românilor în Grecia și alte state (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Ruxandra Nitescu Politică

Ministrul Claudiu Năsui susține că Ministerul Economiei și Turismului își dorește o deschidere cât mai rapidă a economiei, cu respectarea normelor de protecție sanitară. „Există soluții și pentru a face lucrul acesta”, a adăugat el, amintind totodată că tot joi, la ora 16, va avea loc o primă ședință a Comitetului interministerial privind revenirea României la normalitate începând cu data de 1 iunie 2021.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Cladiu Năsui, ministrul Economiei și Turismului, despre redeschiderea economică a României și călătoriile românilor în Grecia și alte state

 

„Astăzi, la ora 4, este o primă ședință a Comitetului interministerial început de primul-ministru tocmai pentru a stabili cadrul deschiderii. Poziția acestui minister a fost întotdeauna foarte clară. Ne dorim o deschidere cât mai rapidă a economiei, cu respectul normelor sanitare. Există soluții și pentru a face lucrul acesta. Am avut numeroase întâlniri cu mediul de afaceri, tocmai pentru asta. Nu vă pot da în schimb o dată, pentru că lucrurile astea trebuiesc agreate la nivel de Guvern, dar discuțiile și modul de lucru a început deja, și mecanismul a început ca să putem să facem această deschidere”, a declarat Claudiu Năsui, ministrul Economiei și Turismului.

Cladiu Năsui a menționat că poartă discuții cu ambasadori din mai multe state, inclusiv cu ambasadoarea Greciei la București, pentru ca românii „să poată să meargă oriunde își doresc cât mai ușor”, adică fără carantină, dar și pentru ca turiștii străini să vină în țara noastră, „deci practic să își cheltuiască banii la noi”.

„Sunt optimist în continuare și în privința Greciei. Vorbesc cu ambasadori din mai multe țări, inclusiv ambasadoarea Greciei în România, mă ține la curent. Grecia își dorește probabil să meargă la un ritm mai accelerat decât merge. Dorința mea este nu doar ca românii să aibă acces, să poată să meargă oriunde își doresc, inclusiv în Grecia, cât mai ușor – cât mai ușor înseamnă cu garanția că n-au carantină la intrare și ieșire, evident în niște condiții – și iarăși să poată veni și alții la noi. Am avut discuții inclusiv cu ambasadorul Israelului pentru lucrul acesta, tocmai ca să poată veni și turiști străini la noi să facă, practic, tot un lucru aidoma exportului până la urmă, deci practic să își cheltuiască banii la noi”, a adăugat Claudiu Năsui.