Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Codrin Ștefănescu, continuă atacurile la adresa lui Liviu Dragnea şi după CEx: "Îmi vine să-mi RUP HAINELE şi să plâng"

Codrin Ștefănescu, continuă atacurile la adresa lui Liviu Dragnea şi după CEx: "Îmi vine să-mi RUP HAINELE şi să plâng"

Un articol de: - 09 Mar 2018, 15:42
Politică

Candidatura lui Codrin Ștefănescu la funcția de secretar general al PSD a fost acceptată, chiar dacă, potrivit lui Liviu Dragnea, nu îndeplinea toate condițiile. 
Cu toate acestea, Ștefănescu a continuat atacurile la adresa preşedintelui PSD şi după şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CEx).

El a apreciat ca normal faptul că în CEx au fost acceptate toate candidaturile la funcţiile de conducere şi a afirmat că are emoţii şi îi vine să îşi "rupă hainele şi să plângă" de situaţia la care s-a ajuns. 
"Nu putem vorbi de o victorie în CEx, este vorba despre o chestie normală - faptul că ne-au aprobat colegii noştri să putem candida într-o competiţie liberă, este foarte normal. În momentul de faţă avem candidaturi la preşedinte executiv şi la secretar general în felul următor: Dragnea contra Nicolae Bănicioiu şi Cati Andronescu, la secretar general - Dragnea împotriva lui Codrin Ştefănescu. Iar Congresul, primarii noştri, oamenii noştri din zonă, vechi membri de partid, unii fondatori, cei care se bat în fiecare zi de la bunul Dumnezeu să îi convingă pe români că merităm să fim votaţi vor decide mâine dacă votează şi cu cine votează", a declarat Codrin Ştefănescu, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, potrivit Agerpres.

"Vom avea discursuri la acest congres foarte puternice şi vorbite din suflet, aşa cum a fost şi discursul meu la CEx astăzi, al unui om care, de foarte mulţi ani de zile, se luptă în mod public cu un sistem hidos şi de asta şi eu şi Gabriela Firea şi Olguţa Vasilescu şi Şerban Nicolae şi Liviu Pleşoianu au primit şi ameninţări şi presiuni şi li s-au întâmplat lucruri foarte ciudate şi de aceea vocea noastră trebuie în congres să fie auzită", a adăugat el. 

Codrin Ştefănescu a mai spus că votul din congres "va fi bine asumat" de "oameni care ştiu bine ce este în acest partid şi care au construit de-a lungul timpului şi care nu se pot juca cu recomandări: ăla da, ăla nu". 
"Azi (vineri, n.r.) le-am readus aminte colegilor mei că pot vorbi liber pentru că nu sunt nici senator, deputat, ministru, nici secretar de stat, nu sunt în niciun CA, nu am nicio rudă, unchi, soţie, verişor promovaţi în vreo funcţie publică, nu am cerut nimic acestui partid. Din funcţia de secretar general adjunct i-am ajutat pe tot colegii, inclusiv când au fost la ananghie. Eu cred că vocea mea a fost importantă în această perioadă şi am mari speranţe la congresul de mâine", a mai susţinut Ştefănescu. 

El a adăugat că este emoţionat. "Sunt, ca niciodată, foarte emoţionat şi ştiţi că nu am trac în faţa camerelor (...), am emoţii acum şi abia pot să mă stăpânesc şi simt aşa că îmi vine să îmi rup hainele de pe mine şi să plâng la situaţia la care s-a ajuns, vreau să mă calmez, mă aşteaptă colegii să punem la punct detaliile tehnice", a mai spus Ştefănescu. 

De altfel, și Ecaterina Andronescu, candidată la funcția de președinte executiv, le-a mulțumit jurnaliștilor, după ce candidatura sa a fost acceptată.
„Vreau să vă mulţumesc dumneavoastră, presei, pentru susţinerea din aceste zile. Vreau să vă mărturisesc că a contat enorm, nu numai pentru mine, cred că în egală măsură şi pentru colegii mei care s-au aflat în această situaţie, şi cred că această susţinere a fost nu neapărat pentru unul dintre noi, ci pentru starea de normalitate la care orice formaţiune politică trebuie să se raporteze atunci când îşi asumă responsabilităţi pentru această ţară”, a afirmat fostul ministru al Educaţiei.
 

Citeşte mai multe despre:   Codrin Stefanescu,   Congres PSD,   PSD,   Liviu Dragnea,   Ecaterina Andronescu,   Nicolae Banicioiu