Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Codrin Ștefănescu, portret de intelectual în organul de propagandă al Rusiei (VIDEO)

Codrin Ștefănescu, portret de intelectual în organul de propagandă al Rusiei (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 06 Oct 2017, 17:56
Codrin Ștefănescu, portret de intelectual în organul de propagandă al Rusiei (VIDEO) Foto: sputnik.md Politică

Chiar dacă a oripilat opinia publică din România prin faptul că s-a întreţinut cu interlopii pe holurile ICCJ, Codrin Ştefănescu nu duce lipsă de lăudători, arată B1 TV. Astfel, secretarul general al PSD este prezentat elogios pe varianta în română a site-ului Sputnik, unul dintre portalurile de propagandă rusească în România.

Sputnik.md, publicaţie online parte a mecanismului de propagandă a Kremlinului, îi face un scurt portret de "intelectual" lui Codrin Ştefănescu, secretarul general al PSD. În timp ce nu prezintă niciun detaliu legat despre incidentul de la Înalta Curte, articolul e generos la alte capitole. De exemplu Sputnik susține că: "Pe lângă cunoscutele sale ieșiri publice din politică, caracterizate prin aplomb și vehemență, Codrin Ștefănescu are o pasiune veche - arta și cunoașterea ocultă. De altfel, Codrin este unul dintre cei mai importanți colecționari de manuscrise și carte rară din România".

Codrin Ștefănescu, ridicat în slăvi de propaganda rusă

Totodată, social-democratul este un fin cunoscător al lucrărilor antice sau medievale: "Codrin a vorbit de lucrările lui Plinius, sau ale medievalilor Athanasius Kircher și John Dee".

Secretarul general PSD a atras atenţia de mai multe ori în sens negativ prin diversele sale declaraţii. Ultimul scandal în care Ştefănescu a ajuns în atenţia publică datează de marţi, când s-a întreţinut cu interlopii care l-au escortat pe Liviu Dragnea la ieşirea de la ICCJ, după ce preşedintele PSD fusese apostrofat de contestatari cu câteva ore înainte.