Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Codul Dialogului Social aproape de finalizare. Guvernul vrea asumarea răspunderii

Codul Dialogului Social aproape de finalizare. Guvernul vrea asumarea răspunderii

Un articol de: - 04 Apr 2011, 17:00
Codul Dialogului Social aproape de finalizare. Guvernul vrea asumarea răspunderii Foto: gov.ro Politică

Ministrul Muncii, Ioan Botiș, a declarat, luni, la finalul unei noi runde de discuții cu sindicatele și patronatele, că ar dori finalizarea proiectului Codului de Dialog Social săptămâna aceasta. Botiș susține că este posibil ca acest proiect să fie adoptat prin asumarea răspunderii.

Ministrul a precizat că este timpul ca proiectul să fie finalizat și a menționat că asumarea răspunderii pe acest proiect ar fi o variantă bună, Codul Dialogului Social venind în completarea Codului Muncii, conform Mediafax.

“Săptămâna aceasta ar fi un termen bun pentru finalizarea Codului de Dialog Social. Asumarea răspunderii ar fi o variantă bună, pentru că acesta completează Codul Muncii şi reglementările de pe piaţa muncii”, susține Ioan Botiș.

Liderii sindicatelor au anunțat, luni, că refuză participarea la noi discuții cu Ministerul Muncii, nemulțumiți că Botiș a trimis deja proiectul la Consiliul Economic și Social (CES).

“Am constatat că la ora 12.00 legea era deja trimisă la CES pentru avizare miercuri şi pentru avizare definitivă joi”, a declarat liderul “Cartel Alfa”, Bogdan Hossu.

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Muncii,   Codul Muncii,   sindicate,   sindicalisti,   Guvernul Romaniei