Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Comisia de cultură din Senat respinge solicitarea lui Băsescu privind Legea SRTv şi SRR

Comisia de cultură din Senat respinge solicitarea lui Băsescu privind Legea SRTv şi SRR

Un articol de: - 05 Feb 2014, 13:37
Comisia de cultură din Senat respinge solicitarea lui Băsescu privind Legea SRTv şi SRR Politică

Comisia de Cultură din Senat a decis, miercuri, să propună respingerea solicitării de reexaminare a preşedintelui Traian Băsescu în cazul legii SRTv şi SRR.

Membrii Comisiei de Cultură au votat pentru respingerea solicitării de reexaminare, menţinând astfel avizul consultativ al comisiilor de specialitate din Parlament pentru decizia celor două societăţi naţionale de a intra în asociere în străintătate pentru retransmiterea programelor româneşti.

Raportul Comisiei de cultură urmează să fie supus votului în plenul Senatului în cursul săptămânii viitoare, în calitate de for decizional.

Camera Deputaţilor a decis în luna decembrie a anului trecut că SRTv şi SRR vor putea înfiinţa, cu aviz de la comisiile parlamentare, persoane juridice de drept privat, pentru extinderea activităţii în ţară şi străinătate, vor putea dobândi calitatea de asociat sau să cumpere acţiuni la o societate comercială.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut, în 28 octombrie, reexaminarea legii care permite SRR şi SRTV să se constituie în persoane juridice, în ţară sau străinătate, pentru difuzarea de programe, şeful statului menţionând că reglementarea "este vagă, fără să ofere condiţii de eligibilitate şi oportunitate".


 

Citeşte mai multe despre:   Senat