?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Comisia Europeană, nou avertisment: Autoritățile române să evalueze atent consecințele deciziilor CCR. Hotărârile judecătorești definitive nu trebuie repuse în discuție

Comisia Europeană, nou avertisment: Autoritățile române să evalueze atent consecințele deciziilor CCR. Hotărârile judecătorești definitive nu trebuie repuse în discuție

Un articol de: B1.ro - 11 Feb 2019, 20:56
Foto: Calea Europeana Politică

Comisia Europeană a atras atenția Guvernului PSD-ALDE că este extrem de important ca hotărârile judecătorești definitive să nu mai fie repuse în discuție. Executivul comunitar a mai transmis, de asemenea, că este necesară o consultare amplă cu sistemul judiciar înainte de adoptarea unei eventuale Ordonanțe de Urgență privind recursul în anulare. Această OUG, anunțătă de luna trecută de către ministrul Justiției, Tudorel Toader, le va da posibilitatea celor condamnați de completurile de 5 judecători de la Înalta Curte, în perioada 2014-2018, să ceară rejudecarea cazurilor. 

”Siguranța juridică, inclusiv respectarea hotărârilor judecătorești definitive („res iudicata”), este o componentă esențială a statului de drept. După cum a subliniat Curtea Europeană de Justiție, este important ca hotărârile judecătorești care au devenit definitive să nu mai poată fi repuse în discuție. De asemenea, ar fi important ca autoritățile române să acorde timpul necesar unei consultări ample cu sistemul judiciar și să evalueze cu atenție consecințele practice ale deciziilor Curții Constituționale și măsurile care urmează să fie luate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei, Christian Wigand, potrivit G4Media. 

Din nou, Comisia Europeană, prin vocea purtătorului de cuvânt, a transmis că România trebuie să revină la lupta împotriva corupției, să asigure o justiție independentă și să evite orice pas făcut înapoi.

”Comisia urmărește îndeaproape discuția din România despre posibilitatea adoptării unei ordonanțe de urgență privind recursul în anulare în urma a două decizii ale Curții Constituționale. Comisia a menționat deja prima decizie a Curții, cea referitoare la completurile de 5 judecători, în raportul MCV de anul trecut”, a mai precizat Christian Wigand, potrivit G4Media.
 

Citeşte mai multe despre:   comisia europeana,   guvern,   ccr
 
 
 
Loading...