Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Vicepreședintele Comisiei Europene, exasperat după ce Guvernul PSD-ALDE a modificat iar prin OUG Legile Justiției: DE CE, DE CE?

Vicepreședintele Comisiei Europene, exasperat după ce Guvernul PSD-ALDE a modificat iar prin OUG Legile Justiției: DE CE, DE CE?

Un articol de: B1.ro - 21 Feb 2019, 12:17
Vicepreședintele Comisiei Europene, exasperat după ce Guvernul PSD-ALDE a modificat iar prin OUG Legile Justiției: DE CE, DE CE? Foto: Hepta - Abaca Press / Monasse Thierry/ANDBZ/ABAC Politică

Comisia Europeană urmărește cu mare îngrijorare evoluțiile din România privind statul de drept, a transmis Jyrki Katainen, vicepreședintele executivului comunitar. După ce Guvernul de la București a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență ce modifică Legile Justiției, Katainen a întrebat, pe Twitter, semn a exasperare: ”De ce? De ce?”.

”De ce, Guvernule român, de ce? Comisia Europeană urmărește cu mare îngrijorare ultimele evoluții privind statul de drept din România. Atât conținutul, cât și procedura de adoptare a ultimelor modificări par a fi în contradicție cu recomandările MCV (Mecanismului de Cooperare și Verificare)”, a scris Jyrki Katainen, pe Twitter.

Comisia Europeană a anunţat miercuri că urmăreşte cu îngrijorare ultimele evoluţii privind statul de drept în România ca urmare a modificărilor aduse Legilor Justiţiei şi că va cere explicaţii Guvernului român în acest sens. (Detalii AICI)


 

Citeşte mai multe despre:   Jyrki Katainen,   Comisia Europeana,   Guvern