Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Comisia juridică a amânat pentru săptămâna viitoare deciziile în cazurile Borbely, Dobre, Andon şi Pâslaru

Comisia juridică a amânat pentru săptămâna viitoare deciziile în cazurile Borbely, Dobre, Andon şi Pâslaru

Un articol de: - 28 Aug 2012, 11:25
Comisia juridică a amânat pentru săptămâna viitoare deciziile în cazurile Borbely, Dobre, Andon şi Pâslaru Foto: romanialibera.ro Politică

Decizile privind începerea urmăririi penale a foștilor miniștri Laszlo Borbely şi Victor Paul Dobre au fost amânate pentru săptămâna viitoare, transmite Mediafax.

Comisia juridică a amânat pentru marți luarea unei decizii motivând că foștii miniștri nu şi-au studiat dosarul în care sunt acuzați, pentru a-și formula punctul de vedere.

Laszlo Borbely a fost acuzat de procurori i în 2011 de trafic de influenţă şi fals în declaraţii, iar dosarul acestuia a fost retrimis Comisiei Juridice în mai.

Victor Paul Dobre este urmărit penal în dosarul referendumului, după ce fostul ministru al Administraţiei a înaintat Curţii Constituţionale o adresă în care preciza că MAI nu-şi asumă numărul de alegători transmis anterior. Solicitarea Parchetului se află la Parlament de trei săptămâni.

Deputaţii jurişti au decis să amâne şi hotărârile în privinţa deputaţilor Florin Pâslaru şi Sergiu Andon, aceștia fiind declaraţi incompatibili de ANI.

Vicepreşedintele comisiei Florin Iordache (PSD) a propus amânarea pentru luni a discutării celor patru cazuri, întrucât foștii miniștri nu au reuşit să ia la cunoştinţă dosarele.

ȘI preşedintele Comisiei, Daniel Buda (PDL), a susţinut amânarea discutării celor patru cazuri, adăugând că judecata plenului va fi dată luni după-amiază sau marţi dimineaţă.

Citeşte mai multe despre:   Laszlo Borbely,   Comisia Juridica