Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Comisia juridică a respins solicitarea PDL de rediscutare a cazurilor Andon şi Pâslaru, acuzați de ANI de incompatibilitate

Comisia juridică a respins solicitarea PDL de rediscutare a cazurilor Andon şi Pâslaru, acuzați de ANI de incompatibilitate

Un articol de: - 18 Iul 2012, 17:41
Comisia juridică a respins solicitarea PDL de rediscutare a cazurilor Andon şi Pâslaru, acuzați de ANI de incompatibilitate Politică

Comisia juridică a Camerei a respins miercuri solicitarea formulată de PDL pentru rediscutarea cazurilor deputaţilor Sergiu Andon şi Florin Pâslaru, pentru care ANI a solicitat încetarea mandatelor, informează Mediafax.

Unul dintre argumentele invocate de deputatul UNPR Eugen Nicolicea a fost că nu există suficiente clarificări din partea reprezentanţilor ANI în ceea ce priveşte sancţiunile invocate pentru starea de conflict de interese. Anterior, preşedintele Comisiei juridice, Daniel Buda, a anunţat că a solicitat prezenţa oficialilor ANI la şedinţa de miercuri, însă a primit răspunsul că nu ar fi oportună prezenţa la dezbaterile comisiei.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că a scris Parlamentului, precum şi celor doi parlamentari care au decizii definitive de incompatibilitate, arătând că Guvernul nu are puterea de a demite parlamentari.

Agenţia Naţională de Integritate cere din nou Parlamentului revocarea din funcţie a parlamentarilor Sergiu Andon şi Florin Costin Pâslaru, ca urmare a rămânerii irevocabile a deciziilor privind încălcarea legii de către cei doi politicieni.

ANI consideră că s-a constatat "starea de incompatibilitate în care se află Sergiu Andon urmare a încălcărilor dispoziţiilor legii 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice".

În martie, ANI a înaintat Camerei Deputaţilor un raport potrivit căruia deputatul Florin Pâslaru se afla în stare de incompatibilitate, act necontestat de parlamentar, astfel că se impune eliberarea din funcţia publică deţinută.

 

Citeşte mai multe despre:   revocare,   incompatibilitate,   Comisia Juridica