Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Comisia juridică din Camera Deputaţilor a stabilit ca intervalul orar de desfăşurare a referendumului să fie decis prin HG

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a stabilit ca intervalul orar de desfăşurare a referendumului să fie decis prin HG

Un articol de: - 18 Iul 2012, 16:20
Comisia juridică din Camera Deputaţilor a stabilit ca intervalul orar de desfăşurare a referendumului să fie decis prin HG Politică

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, ca intervalul de timp pentru desfăşurarea referendumului să fie stabilit prin hotărâre de guvern, transmite Agerpres. Decizia a fost luată cu 11 voturi "pentru" şi opt împotrivă.

Amendamentul respectiv este formulat de grupurile parlamentare ale PNL şi PSD. Proiectul amendat de Comisia juridică urmează să intre în plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional.

În prezent, legea arată că măsurile tehnico-organizatorice privitoare la referendum se stabilesc de Guvernul României în termen de zece zile de la data la care a fost anunţat referendumul.

Legea referendumului a fost votată miercuri în Senat, în forma aprobată de Curtea Contituțională (prezența la vot trebuie să fie mai mare de 50%), cu amendamentele aduse de USL, respectiv prelungirea programului de vot. Astfel, referendumul se va organiza pe parcursul unei singure zi, între orele 7:00 și 23:00.

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda a declarat, marţi, că, potrivit legii, Guvernul putea să stabilească măsurile privind referendumul până pe 16 iulie şi a precizat că PDL nu va recunoaşte referendumul dacă Executivul va face modificări privind desfăşurarea acestuia.


Citeşte mai multe despre:   Cristian Preda,   Comisia Juridica