Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Comisiile parlamentare: Câinii neadoptaţi în 14 zile să fie eutanasiați

Comisiile parlamentare: Câinii neadoptaţi în 14 zile să fie eutanasiați

Un articol de: - 09 Sep 2013, 23:52
Comisiile parlamentare: Câinii neadoptaţi în 14 zile să fie eutanasiați Foto: craiovaniuz.ro Politică

Comisiile parlamentare au stabilit, luni, un termen de 14 zile în care câinii fără stăpân sunt ţinuţi în adăposturi, după care, dacă nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, să fie eutanasiaţi.

Edilii au posibilitatea să amâne eutanasierea dacă dispun de resurse pentru a mai păstra animalele în padocuri, transmite Mediafax. Comisiile de administraţie şi juridică ale Camerei Deputaţilor au adoptat, luni seară, raportul la proiectul legii privind gestionarea câinilor fără stăpân, fiind înregistrate 2 voturi "împotrivă" şi două abţineri, ceilalţi parlamentari votând "pentru".

Preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Bogdan Ciucă, a făcut aceste precizări arătând că amendamentele au fost adoptate cu "aproape unanimitate", fiind două voturi "împotrivă" şi două abţineri.

El a arătat că membrii comisiilor au decis majorarea termenului de ţinere a câinilor în adăposturi de la 7 la 14 zile, primele şapte zile de la data capturării fiind pentru revendicarea câinilor de către stăpânii care i-au pierdut, iar următoarele şapte zile pentru adoptarea animalelor.


Citeşte mai multe despre:   Camera Deputatilor,   maidanezi