Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Comitetul interministerial pentru revenirea la normalitate: Măsurile de relaxare treptată trebuie adaptate în funcție de specificul fiecărui domeniu de activitate. Campania de vaccinare va fi extinsă

Comitetul interministerial pentru revenirea la normalitate: Măsurile de relaxare treptată trebuie adaptate în funcție de specificul fiecărui domeniu de activitate. Campania de vaccinare va fi extinsă

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 28 Apr 2021, 22:12
Comitetul interministerial pentru revenirea la normalitate: Măsurile de relaxare treptată trebuie adaptate în funcție de specificul fiecărui domeniu de activitate. Campania de vaccinare va fi extinsă Foto: gov.ro Politică

Comitetul interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie 2021 s-a reunit miercuri, pentru a doua oară, și a convenit că măsurile de relaxare trebuie să fie treptate și adaptate la specificul fiecărui domeniu de activitate. Procesul trebuie să se desfășoare în paralel cu extinderea campaniei de vaccinare anti-COVID-19.

 

Rezultatele celei de-a doua ședințe a Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate

 

„Reprezentanții asociațiilor și organizațiilor de profil au venit cu propuneri concrete privind perspectiva organizării unor evenimente culturale-pilot care să fie desfășurate în condiții de siguranță sanitară. Reprezentanții Asociației Municipiilor și-au exprimat disponibilitatea de a găzdui astfel de evenimente-pilot”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

În cadrul ședinței, membrii Comitetului interministerial au discutat despre pregătirea redeschiderii treptate a sectorului ospitalității, pe măsură ce avansează campania de vaccinare. 

„Eliminarea restricțiilor și redeschiderea sectoarelor grav afectate de pandemie se va (SIC) putea face treptat, în funcție de creșterea gradului de imunizare a populației” - este o altă concluzie.

De asemenea, campania de informare privind vaccinarea urmează să fie adaptată în funcție de specificul fiecărui sector.

Propunerile înaintate azi vor fi discutate începând de mâine în cadrul unor grupuri tehnice de lucru pe domeniile economie, sănătate, muncă și protecție socială, transporturi și infrastructură, educație și cercetare, tineret și sport, respectiv, cultură. Acestea vor veni cu propriile propuneri, care vor fi apoi supuse aprobării în cadrul Comitetului interministerial.

„Campania de vaccinare merge bine în acest moment, există suficiente doze de vaccin pentru a ne atinge ținta de 5 milioane de persoane vaccinate până în iunie, astfel încât rata de imunizare să ne permită revenirea treptată la normalitate”, a declarat Tiberiu Horațiu Gorun, Secretarul General al Guvernului.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

La ședința Comitetului interministerial au participat reprezentanți ai ministerelor și instituțiilor implicate în gestionarea pandemiei, precum și reprezentanți ai sectoarelor turismului, culturii și organizării de evenimente.