Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Conducerea USR reacționează, după ce liderul a simțit că îi fuge partidul de sub picioare. Cum explică „Echipa Barna” excluderea Olimpiei Ardelean, care a provocat un adevărat război intern

Conducerea USR reacționează, după ce liderul a simțit că îi fuge partidul de sub picioare. Cum explică „Echipa Barna” excluderea Olimpiei Ardelean, care a provocat un adevărat război intern

Un articol de: Vladimir Ionescu - 12 Dec 2019, 21:47
Conducerea USR reacționează, după ce liderul a simțit că îi fuge partidul de sub picioare. Cum explică „Echipa Barna” excluderea Olimpiei Ardelean, care a provocat un adevărat război intern Foto: facebook.com/DanBarnaUSR Politică

UPDATE // Mai mulți membri s-au strâns, joi seară, în fața sediului central, unde au organizat un protest mut față de atitudinea liderului Dan Barna și a celor din jurul său. De altfel, vineri, se anunță o mișcare similară, începând cu ora 19:00.

Conducerea USR pare să facă un pas înapoi în scandalul care a scindat al treilea partid parlamentar al țării. După ce peste 100 de politicieni cu notorietate au lansat un apel public în care au criticat atitudinea lui Dan Barna, pe care l-au acuzat că „hărțuiește” membrii critici și face scut în jurul apropiaților, tabăra liderului formațiunii se repliază și pune într-un așa-zis context excluderea Olimpiei Ardelean.

Așadar, totul a început, miercuri, când Biroul Național al USR a hotărât, cu o majoritate de voturi asigurată de apropiații lui Dan Barna, să o excludă pe Olimpia Ardelean, după ce membra filialei de Ilfov a acuzat că o parte a semnăturilor din campania „Fără penali în funcţii publice” nu sunt reale. (Detalii AICI)

Odată cu această întâmplare, un număr de 301 membri USR au lansat un apel public către „Echipa Barna”, cerând „să înceteze hărțuirea membrilor critici”, precum și să explice de ce îi protejează pe cei din jurul său atunci când aceștia sunt protagoniștii unor sesizări. (Detalii AICI)

Ei, bine, nu la mult timp după, USR a lansat un comunicat de presă, în care susține că „Olimpia Ardelean NU a fost exclusă pentru că a semnalat probleme cu semnăturile la inițiativa Fără Penali, ci pentru că a fost reclamată de 15 colegi pentru jigniri și pentru o poziție publică ce a afectat imaginea USR în ultima campanie”.

„În ședința de miercuri seara a Biroului Național pe lângă alte puncte legate de organizarea partidului s-au discutat și sesizările unor membri la adresa Olimpiei Ardelean, care a fost reclamată de 15 colegi pentru jigniri și pentru o poziție publică ce a afectat imaginea USR în ultima campanie.

Biroul Național a decis cu majoritate de voturi excluderea ei pentru încălcarea articolului 13 din Statutul USR care prevede că membrii au obligația să nu întreprindă acţiuni în contradicţie cu obiectivele politice ale USR și să nu prejudicieze, prin luări de poziţie publice, interesele legitime ale USR şi ale membrilor săi.

În 2018, Olimpia Ardelean și alți colegi din țară au verificat listele cu semnături de susținere ale inițiativei Fără Penali și acolo unde au semnalat probleme au fost eliminate imediat din dosare listele respective. A fost prima campanie de acest fel pentru USR și membrii noștri au fost extrem de riguroși în respectarea regulilor.

Olimpia Ardelean NU a fost exclusă pentru că a semnalat probleme cu semnăturile la inițiativa Fără Penali, ci pentru motivele mai sus menționate.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

USR are mecanisme interne funcționale, orice membru poate contesta decizia la Comisia de Arbitraj”, a scris USR, pe pagina sa de Facebook.

Citeşte mai multe despre:   USR,   Dan Barna