Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică "Consilierii sunt o mașină de vot". Dezvăluiri din interiorul CGMB despre tirania instaurată de Gabriela Firea la Primăria Capitalei

"Consilierii sunt o mașină de vot". Dezvăluiri din interiorul CGMB despre tirania instaurată de Gabriela Firea la Primăria Capitalei

Un articol de: - 26 Iun 2017, 19:19
"Consilierii sunt o mașină de vot". Dezvăluiri din interiorul CGMB despre tirania instaurată de Gabriela Firea la Primăria Capitalei Foto: Inquam Photos/Octav Ganea Politică

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a prezentat săptămâna trecută un bilanț cu ocazia împlinirii unui an de când conduce Bucureștiul. 

Cu această ocazia, USR a venit la rândul său cu un document despre activitatea Gabrielei Firea în fruntea Primăriei București, intitulat "Un an în sistem".

Roxana Wring, membră din partea USR în Consiliul General al Municipiului București, a criticat cu această ocazie "tirania majorității" PSD-ALDE din Consiliu.

"Ce se întâmplă la Primăria Capitalei? Tirania majorității. PSD și ALDE aveau majoritate absolută. (…) Numai cei care stau la prezidiu se pot adresa sălii la ședințele Consiliului General. Numai invitații doamnei Firea au voie să vorbească de la pupitru. În rest, consilierii stau pe scaune, cu spatele la public. Primarul general blochează orice dezbatere", a afirmat consiliera USR.

Mai mult, Roxana Wring a acuzat că accesul cetățenilor la ședințele CGMB, care ar trebui să fie publice, nu este respectat

"Participarea la ședințe stă in pixul doamnei Firea. Chiar dacă cetățenii se înscriu pentru a participa la ședințe, ei nu sunt lăsați să intre. Locurile sunt ocupate de funcționarii primăriei cu o ora înainte de ședințe. Consilierii nu sunt altceva decât o mașină de vot", precizează membra USR.

"În timp ce noi expunem argumente, consilierii majorității vociferează și striga vot, vot”, mai spune Wring.

USR mai susține în bilanțul alternativ prezentat ca replica la cel făcut de Gabriela Firea că toate proiectele opoziției din Consiliu sunt blocate.

"Am interpelat de 560 de ori și am pus peste 350 de întrebări. Am depus 74 amendamente și am economisit 8 milioane de euro pe o așa zisă eroare materială. Am atacat în instanță înființarea firmelor Primăriei de către dna. Firea. Am făcut plângeri penale și pentru calomnie pe numele doamnei primar, care a zis la un interviu că USR ar fi făcut numai scandal și că am fi lovit un polițist local. Suntem în Consiliu, rezistăm și facem o opoziție transparentă", a afirmat Wring.
 Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!

Citeşte mai multe despre:   USR,   Gabriela Firea