Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Consilierii USR-PLUS vor susține bugetul Primăriei Capitalei după o tăiere de 1 miliard de lei. Săptămâna viitoare vor avea loc noi negocieri între partidele care formează majoritatea în Consiliul General

Consilierii USR-PLUS vor susține bugetul Primăriei Capitalei după o tăiere de 1 miliard de lei. Săptămâna viitoare vor avea loc noi negocieri între partidele care formează majoritatea în Consiliul General

Un articol de: George Lupu - 07 Mai 2021, 10:45
Consilierii USR-PLUS vor susține bugetul Primăriei Capitalei după o tăiere de 1 miliard de lei. Săptămâna viitoare vor avea loc noi negocieri între partidele care formează majoritatea în Consiliul General Politică

Consilierii USR-PLUS vor susține bugetul Primăriei Capitalei propus de Nicușor Dan după o rectificare negativă de circa 1 miliard de lei.  Copreședinții USR PLUS București vor propune această opțiune Biroului Municipal USR PLUS București.

 

Bugetul Primăriei Capitalei va fi susținut de USR PLUS după o rectificare de 1 miliard de lei

 

De asemenea, potrivit surselor B1.RO, conducerea USR PLUS a ajuns la concluzia că este nevoie de un buget aprobat cât mai repede, pentru a putea primi transferurile pentru luna mai de la Bugetul de Stat.

Conducerea USR PLUS cere, totodată, primarului general și partidelor care formează majoritatea în Consiliul General să identifice soluții și să urmeze un plan de măsuri concrete de echilibrare în mod real a bugetului. Mai clar: trebuie să identifice surse de venituri reale sau să ajusteze cheltuielile prioritizând ceea ce este esențial pentru bucureșteni și pentru dezvoltarea orașului.

Pe de altă parte, USR PLUS consideră că bugetul în această variantă îmbunătățită nu este încă unul realist și au în vedere rectificări bugetare succesive care să aducă proiecția bugetară de astăzi cât mai aproape de realitate.

Reprezentanții USR PLUS consideră că actuala coaliție care formează majoritatea în Consiliul General nu funcționează așa cum ar trebui, iar angajamentele luate înainte de alegeri nu au fost respectate. Săptămâna viitoare vor avea loc întâlniri pentru a reașeza colaborarea de care avem nevoie pentru a ne îndeplini angajamentele asumate în fața bucureștenilor acum șapte luni.

Nicuşor Dan, primarul Capitalei a spus că „nu e un buget perfect, dar e pasul necesar şi corect pentru a începe investiţiile” şi pentru a elimina datoriile din perioada Firea-PSD. Primarul a precizat că vor lucra împreună pentru a îmbunătăţi abordarea în chestiunile bugetare şi că susţine sporirea solidarităţii în coaliţie, dar şi realismul în privinţa chestiunilor dificile.

 Informaţia orei îl are în centru pe Radu Mazăre, care tocmai a...

Bugetul Capitalei, blocat de USR PLUS pentru ca Horia Tomescu să primească atribuții sporite

 

Consilierii generali USR PLUS au anunțat oficial săptămâna trecută că nu vor aproba bugetul Capitalei și au cerut primarului general să retragă proiectul. Potrivit surselor B1.RO, în acest mod consilierii alianței au continuat șantajul la adresa primarului general Nicușor Dan pentru ca viceprimarul lor, Horia Tomescu, omul propulsat în funcție în locul lui Vlad Voiculescu, să primească putere totală pentru a lua decizii în domeniul sănătății și mână liberă pentru gestionarea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

Horia Tomescu a devenit viceprimar al Capitalei pentru că Vlad Voiculescu a renunțat la funcție în favoarea postului de ministru al Sănătății. De altfel, chiar și fostul ministru ar avea interes să fie blocat bugetul municipalității. Remaniat din Guvern, președintele PLUS București vrea să se răzbune și trage sfori pentru a-și menține influența în formațiunea condusă de Dan Barna și Dacian Cioloș.