Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Consiliul Europei cere opinia Comisiei de la Veneţia despre suspendarea preşedintelui Traian Băsescu

Consiliul Europei cere opinia Comisiei de la Veneţia despre suspendarea preşedintelui Traian Băsescu

Un articol de: - 07 Iul 2012, 13:59
Consiliul Europei cere opinia Comisiei de la Veneţia despre suspendarea preşedintelui Traian Băsescu Foto: flickriver.com Politică

Consiliul Europei a cerut Comisiei de la Veneția să se exprime în ceea ce privește suspendarea președintelui Traian Băsescu, pentru a decide dacă această acțiune este compatibilă cu statul de drept și cu democrația.

Într-un comunicat citat de agenția Mediafax, secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la evoluţiile recente din România, și în special referitor la suspendarea președintelui.

Sunt foarte îngrijorat de recentele evoluţii din România, mai ales de acţiunile Guvernului şi Parlamentului în legătură cu instituţii democratice. Am cerut o opinie Comisiei pentru Democraţie prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Veneţia, n.r.) din care România face parte, cu privire la compatibilitatea acestor măsuri cu principiile democratice şi cu statul de drept", a declarat Jagland.

Comisia pentru Democraţie prin Drept a Consiliului Europei, cunoscută drept Comisia de la Veneţia, este un grup de experţi constituţionali care examinează modul în care ţările membre ale Consiliului Europei respectă standardele democratice.

 

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   suspendare