Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Contestaţiile pentru revocarea lui Blaga şi Anastase, judecate la CCR în 10 iulie

Contestaţiile pentru revocarea lui Blaga şi Anastase, judecate la CCR în 10 iulie

Un articol de: - 04 Iul 2012, 15:50
Contestaţiile pentru revocarea lui Blaga şi Anastase, judecate la CCR în 10 iulie Foto: curieruljudiciar.ro Politică

Contestaţiile lui Vasile Blaga şi a Robertei Anastase privind revocarea lor din funcţiile de preşedinte a Senatului, respectiv preşedinte a Camerei Deputaţilor, vor fi luate în discuţie de Curtea Constituţională în 10 iulie, a anunțat luni instituția, relatează Mediafax.

Blaga a anunțat marți seară, după revocarea sa din funcție că a depus contestație pentru că nu au fost respectate niciuna dintre condiţiile necesare revocării din funcţie a preşedintelui Senatului, el amintind că Biroul Permanent s-a reunit în condiţiile în care nu avea cvorum.

”Doi dintre cei care au decis – domnul Filip - și un secretar – domnul David, prin demisia din Partidul Democrat Liberal și-au pierdut de drept – repet, de drept – conform regulamentului Senatului, calitatea pe care o aveau în Biroul Permanent al Senatului. Prin urmare, nu au lucrat în cvorum,” a spus Blaga.

El a arătat că cererea pe care au adresat-o cei de la USL Biroului Permanent al Senatului nu a fost motivată, după cum cere Constituția. În plus, doar el însuși putea să convoce în ședință Biroul.

La rândul ei Roberta Anastase a spus că nu a existat nicio solicitare adresată preşedintelui Camerei Deputaţilor pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a instituţiei în aceeaşi zi, având pe ordinea de zi revocarea preşedintelui Camerei.

"Nu s-a mai îndeplinit o altă condiţie procedurală, anume aceea de a fi publicată această convocare în Monitorul Oficial. Nici la această oră nu există publicată în Monitorul Oficial convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului. Revocarea s-a făcut pe baza unui raport primit de la Comisia juridică. Aceasta s-a întrunit în şedinţă, a luat în discuţie o sesizare făcută acum câteva luni de zile asupra unei şedinţe pe care eu nu am condus-o", a declarat Anastase.

Ea a menţionat și că la cele două Birouri Permanente nu au existat solicitări adresate preşedintelui Camerei privind convocarea unei sesiuni extraordinare.

Citeşte mai multe despre:   contestatie,   Curtea Constitutionala,   Vasile Blaga,   Roberta Anastase