Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Noi contre în coaliție: Un lider ALDE îl critică dur pe social-democratul Florin Iordache

Noi contre în coaliție: Un lider ALDE îl critică dur pe social-democratul Florin Iordache

Un articol de: B1.ro - 25 Oct 2018, 13:54
Noi contre în coaliție: Un lider ALDE îl critică dur pe social-democratul Florin Iordache Politică

Contre dure în interiorul coaliției PSD-ALDE, cu privire Tudorel Toader. Totul a pornit de la declarațiile critice ale social-democratului Florin Iordache la adresa ministrului Justiției, susținut de ALDE. Imediat vicepreședintele partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu, Andrei Gerea, a condamnat declarațiile lui Iordache. 

Într-un comunicat de presă, Andrei Gerea a subliniat că Parlamentul a fost cel care a decis modul în care au fost modificate legile justiției, informează Știripesurse.ro. 

”Am ascultat seara trecută declarațiile pe care colegul deputat Florin Iordache le-a făcut în cadrul unui interviu acordat la un post de televiziune și consider că sunt necesare o serie de precizări. Deputatul Florin Iordache a spus, referitor la legile justiției și la modificările aduse Codurilor Penale, că «domnul Toader a făcut şi lucruri mai puţin bune, cum ar fi spre exemplu legislaţia care cred eu că trebuia asumată întâi de minister şi apoi – nu, de Parlament. Dacă ne uităm la cea mai importantă legislaţie din ultima perioadă, cea care vizează legile justiţiei, cele trei, sau codurile, cred că aici Ministerul Justiţiei trebuia să fie mai proactiv».

Din punctul meu de vedere și al colegilor din ALDE, această abordare este greșită, deoarece rolul Parlamentului este tocmai acela de a dezbate și adopta legile care guvernează România. Așadar, forumul democratic suprem trebuie să fie locul de dezbatere a legilor. Țin totuși să amintesc faptul că Ministerul de Justiție a trimis Parlamentului propunerile de modificare a Codurilor Penale, însă Parlamentul a fost cel care a decis modul în care sunt modificate. De asemenea cred că e corect să spunem că propunerile ministerului nu au fost declarate neconstituționale.

În același timp, tocmai dezbaterea și adoptarea legilor în Parlament a fost și unul dintre argumentele care au cântărit în dialogul cu oficialii europeni. Faptul că nu s-a mers pe varianta adoptării acestor modificări prin ordonanță de urgență, pe repede înainte, ci în urma unei dezbateri amănunțite în Parlament, a contat foarte mult în punctul de vedere susținut de România în fața instituțiilor europene.

Consider că acțiunile împotriva abuzurilor, împotriva protocoalelor și pentru apărarea drepturilor și libertăților trebuie realizată cu echilibru, atenție și inteligență, nu în logica forței și conflictului. Toate victoriile pe care le-am obținut până acum împotriva statului paralel, a abuzurilor, au fost acționând echilibrat, iar toate înfrângerile au rezultat în urma unor acțiuni pripite.”, a transmis Andrei Gerea
 

Citeşte mai multe despre:   PSD,   ALDE,   Florin Iordache,   Tudorel Toader ,   Andrei Gerea